Monday 23 July 2012

The Lorax


Χθες το βράδυ είδαμε το The Lorax του Dr. Seuss και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα! Θα έλεγα ότι μου άρεσε περισσότερο και από το Horton Hears A Who! του 2008 του ιδίου.

Η ταινία είναι από τους δημιουργούς του Despicable Me του 2010, τα γραφικά εκπληκτικά και η ιστορία σε κρατάει από την αρχή ως το τέλος.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι το μοναδικό οικολογικό μήνυμα που προβάλλει η ταινία. Βρισκόμαστε σε μια πόλη, την Thneesville όπου τα πάντα είναι φτιαγμένα από πλαστικό και δεν υπάρχει ίχνος φύσης. Οι κάτοικοι δεν έχουν γνωρίσει κάτι άλλο και ζουν ευτυχισμένοι, τουλάχιστον φαινομενικά! Ο "κακός" της υπόθεσης είναι ο Mr O'Hare ο οποίος εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση για να πλουτίσει πουλώντας νερό και άδεια μπουκάλια με φρέσκο... αέρα στους πολίτες! Η πόλη είναι περικυκλωμένη με μεγάλα μεταλλικά τείχη και κανείς δεν φεύγει ποτέ, το σκηνικό θυμίζει λίγο Truman Show!

Όμως πώς φτάσαμε ως εδώ και γιατί δεν υπάρχουν δέντρα;

Αυτό θα το μάθουμε όταν ένα κοριτσάκι η Audrey θα εκφράσει στον φίλο της τον Ted (Zac Efron) την επιθυμία της να είχε ένα αληθινό δέντρο και εκείνος με τη βοήθεια της γιαγιάς του (Betty White) θα το σκάσει από την πόλη προς αναζήτηση ενός δέντρου προκειμένου να εντυπωσιάσει την Audrey και να κερδίσει την καρδιά της. 

Όμως και εκτός πόλης τα πάντα είναι ερημωμένα και κατεστραμμένα! Ο Ted θα συναντήσει τον κύριο Once-ler ο οποίος θα του διηγηθεί την ιστορία του λέγοντάς του ότι αυτός ευθύνεται για την τεράστια καταστροφή και για την εξαφάνιση των δέντρων.

Περισσότερα δεν θα πω, αξίζει πάντως να δείτε την ταινία, δεν θα απογοητευτείτε! Ειδικά στην αναδρομή στο παρελθόν τα ζωάκια έχουν φανταστικά γραφικά (τα αρκουδάκια νομίζεις ότι θα χαϊδέψεις το τρίχωμά τους!) και έχουν πλάκα τα ψάρια με τα τραγούδια τους!

Στο ρόλο του Lorax που είναι κάτι σαν το πνεύμα του δάσους που προσπαθεί να δείξει στον Once-ler το λάθος του συναντάμε τον Danny DeVito. 

Δείτε το τρέιλερ:



2 comments:

  1. Ζούπερ η ταινία! Και το οικολογικό μήνυμα δεν σου έβγαζε το μάτι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ήταν όμως ξεκάθαρο και είναι ωραίο να περνιούνται τέτοια μηνύματα μέσα από τις ταινίες! :)

      Delete