Tuesday 18 January 2011

Puzzle: Sully-Sur-Loire Castle, France

Το πρώτο μας παζλ με θέμα τη Σαντορίνη το κάναμε με το έτερον ήμισυ πριν 3 χρόνια και το δεύτερο με θέμα το αγγλικό Κοινοβούλιο την ίδια χρονιά, δύο μήνες μετά το πρώτο. Από τότε αν και πολλές φορές θέλαμε να κάνουμε ένα καινούριο παζλ δεν βρίσκαμε κάποιο θέμα που να μας ευχαριστεί. Τα παζλ που βλέπαμε στα διάφορα καταστήματα ή ήταν πολύ παιδικά ή πολύ μεγάλα σε διαστάσεις ή υπερβολικά δύσκολα! Για να αγοράσουμε κάποιο παζλ οι προϋποθέσεις είναι δύο: πρώτα πρώτα να μας αρέσει η εικόνα και δεύτερον να μας βολεύουν οι διαστάσεις προκειμένου να το κάνουμε κορνίζα μετά και να το κρεμάσουμε.

Κατά τη διάρκεια των εορτών λοιπόν σε μια επίσκεψή μας στο Cosmos μπήκαμε σ'ένα μαγαζί με παζλ όπου είχε πραγματικά μεγάλη ποικιλία (την οποία δε βρίσκαμε σε σούπερ μάρκετ) και καταλήξαμε στο να αγοράσουμε αυτό:


Το εν λόγω κάστρο, είναι ένα από τα περίφημα châteaux του ποταμού Λίγηρα (Loire) στη Γαλλία. Προσωπικά όταν ήμουν μικρότερη είχα επισκεφθεί το Chambord που είναι το μεγαλύτερο, με αμέτρητες αίθουσες και ατελείωτους κήπους όπου και είχα παρακολουθήσει ένα φανταστικό ήχος και φως κατά τη διάρκεια του οποίου ακούγονταν καλπασμοί αλόγων από την άμαξα του βασιλιά που κατέφθανε και διαδραματιζόταν μια ιστορία. Το δεύτερο κάστρο στο οποίο μας πήγαν ήταν το Chenonceau το οποίο είναι πιο παραμυθένιο και θυμίζει κάστρο πριγκίπισας παραμυθιού.

To château Sully-sur-Loire αν και δεν το γνώριζα, όταν είδα τη φωτογραφία μου θύμισε πολύ το Chenonceau. Η εικόνα που συνδιάζει ουρανό-σύννεφα-κάστρο-ποτάμι και δέντρα μας φάνηκε πολύ όμορφη και μόλις το είδαμε αποφασίσαμε να το πάρουμε.

Με το που γύρισα στο σπίτι έψαξα να μάθω λίγα περισσότερα πράγματα για το κάστρο αυτό. Έτσι με μια επίσκεψη στη wikipedia ανακάλυψα ότι ήταν η έδρα του Δούκα του Sully. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς κατασκευάστηκε, αλλά αναφέρεται σε ένα έγγραφο του 1102. Κάθε Ιούνιο λαμβάνει χώρα εκεί ένα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι όλη η κοιλάδα του Λίγηρα έχει καταγραφεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Γαλλίας. Αν ποτέ αποφασίσετε να πάτε ταξίδι στη Γαλλία, αξίζει να επισκεφθείτε τα κάστρα που ανέφερα!

Επιστρέφουμε στο puzzle μας όμως. Όπως πάντα ξεκινήσαμε φτιάχνοντας το γύρω γύρω:


Εγώ κόλλησα αμέσως και ανέλαβα να κάνω το ποτάμι όπου οι διακυμάνσεις των χρωμάτων ήταν πιο ξεκάθαρες από τον "ζόρικο" ουρανό:


Συνεχίζοντας εγώ το κάτω μέρος και το έτερον ήμισυ το πάνω η εικόνα αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει μορφή:


Το κάστρο ήταν αρκετά εύκολο καθώς κοιτώντας την εικόνα μπορούσες να καταλάβεις περίπου σε ποιον πύργο αντιστοιχούσε κάθε κομμάτι:


Τελευταίο τμήμα αφήσαμε το χορτάρι που ήταν και το πιο ζόρικο:


Και την Κυριακή το βράδυ επιτέλους το ολοκληρώσαμε. Μια από αυτές τις μέρες θα πάω να το δώσω και καδράρισμα:

Δεν είναι υπέροχο; :)

5 comments:

  1. Υπέροχο και συγχαρητήρια και στους δυο σας !!
    Ευχαριστώ για την ξενάγηση, θα ήθελα να ήμουν εκεί..
    Πολύ ζωντανή ήταν η περιγραφή σου !!!

    ReplyDelete
  2. Χαίρομαι. Αξίζει να επισκεφθείτε τα link που δίνω για τα 3 κάστρα, ακόμα και να κάνετε και μια αναζήτηση στις εικόνες του Google να δείτε φωτογραφίες από το καθένα!

    ReplyDelete
  3. Δανάη μου τα αγαπώ τα puzzles!!!Εμένα βέβαια μου αρέσουν τα μεγαλύτερα ώστε να είναι αρκετά ζόρικα..
    Τέλειο το τοπίο και ελπίζω να το βάλεις σε περίοπτη θέση ωστε να το βλέπεις και να θυμάσαι τις ωραίες στιγμές που πέρασες με τον καλό σου φτιάχνοντας το..

    ReplyDelete
  4. Αναστασία μου, σ'ευχαριστώ πολύ! Σήμερα το πρωί το πήγα για κορνιζάρισμα και το Σάββατο το πρωί θα πάω να το παραλάβω. Όταν το κρεμάσουμε ίσως επανέλθω με αντίστοιχη φωτογραφία! :)

    ReplyDelete
  5. Τελικά από έκπληξη σε έκπληξη πηγαίνει το θέμα.
    Αν δεν κάνω λάθος είχα πει σε κάποιο προηγούμενο ποστ ότι εκεί που τα είχα σχεδόν όλα ταιριασμένα τσουπ με ένα αναπάντεχο με έριξε έξω η μάλλον με βάζει μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα να μάθω αν αξίζει τον κόπο.
    Τελικά η ζωή είναι γεμάτη αναπάντεχα περίεργα γεγονότα.
    Και αυτό που έλειπε από εμένα ήταν όπως είχα πει το σπίτι και ο τόπος.
    Είχα αποφασίσει να διαλέξω ανάμεσα στο Λουξεμβούργο Λιχτενστάιν Λονδίνο Μονακό Σαν Τροπε κοιλάδα του Λίγηρα.
    Αφού λοιπόν αναβάλλεται το τελευταίο μέχρι νεωτερας και συμμετέχοντας όπως εδώ και χρόνια σε ένα οικονομικό φόρουμ κοίταζα πωλήσεις σπιτιών σε προηγούμενα μέρη.
    Και όλος τυχαίος τσακ νασου οι φωτογραφίες από σπίτια στην Θεσσαλονίκη και νασου κατόπιν επίσκεψη στο blog.
    Λοιπόν έτσι ενημερωτικά η κοιλάδα του Λίγηρα εκτός από πύργους και κάστρα έχει και παρά πολύ όμορφα και μεγάλα σπίτια με πολύ ωραίους κήπους σε εξαιρετικές τιμές
    Δηλαδή δεν το συζητάμε καν.Μποστα στην πιο ακριβή χώρα του κόσμου που είναι η Ελλάδα η τιμές είναι αντίστοιχα αστείες

    ReplyDelete