Saturday 15 January 2011

L'Arnacoeur (aka Heartbreaker)


Ο τίτλος της ταινίας είναι από μόνος του ένα λογοπαίγνιο. Arnaquer στα γαλλικά σημαίνει βουτάω, αρπάζω και coeur είναι η καρδιά.

Είχα πολλά χρόνια να δω τη Vanessa Paradis σε ταινία. Ας πούμε όμως δυο λόγια για την ταινία....

Ο Alex Dippi (Romain Duris) έχει ως δουλειά την αποπλάνηση γυναικών που είναι σε σχέση με άτομα που δεν τους ταιριάζουν και είναι δυστυχισμένες χωρίς να το παραδέχονται. Προσλαμβάνεται από τους συγγενείς τους οι οποίοι του αναφέρουν τις προτιμήσεις και ευαισθησίες τους και εμφανίζεται "τυχαία" μπροστά τους με ψεύτικο όνομα πάντα ως ο άνθρωπος που θα τους ταίριαζε απόλυτα προκειμένου να ανοίξει τα μάτια τους ότι είναι με το λάθος άτομο. Φυσικά περιορίζεται απλά στο να τις φλερτάρει και μετά με μια δικαιολογία ότι μένει μακριά τις αφήνει και αυτές κάθε φορά τον ευχαριστούν που τις γλύτωσε από μια άσχημη σχέση.

Στη "δουλειά" του αυτή έχει ως βοηθούς την αδελφή του και τον άντρα της. Όλα βαίνουν καλώς ως την ώρα που επιθυμεί να τον προσλάβει ένας πλούσιος επιχειρηματίας ο Van Der Beck για να χωρίσει την κόρη του Juliette (Vanessa Paradis) η οποία είναι αρραβωνιασμένη με τον Jonathan Alcott (τον Andrew Lincoln γνωστό από το Love Actually και την φετινή τηλεοπτική σειρά The Walking Dead). Ο Alex όπως πάντα κάνει την έρευνα του και όλα δείχνουν ότι η Juliette είναι ερωτευμένη και ευτυχισμένη με τον Jonathan και δεν θέλει να έρθει σε αντίθεση με τις αρχές του. Επομένως αρνείται αρχικά να πάρει τη δουλειά. Όμως όταν ένας "φουσκωτός" μπράβος έρχεται και τον απειλεί για κάποια λεφτά που χρωστάει, αναγκάζεται να δεχτεί.

Έτσι και γίνεται. Πηγαίνει στο Μόντε Κάρλο όπου η Juliette ετοιμάζει τις λεπτομέρειες του γάμου της που θα πραγματοποιηθεί σε 10 μέρες. Ο Alex εμφανίζεται μπροστά της ως σωματοφύλακας που τον προσέλαβε ο πατέρας της. Αυτή μη έχοντας καλές σχέσεις με τον πατέρα της δεν τον θέλει τον σωματοφύλακα και προσπαθεί να τον αποφύγει. Τότε με ένα εύρημα ο Alex κάνει τον εαυτό του αναγκαίο για την Juliette και εκείνη τον κρατάει.

Η έρευνες των συνεργατών του δείχνουν ότι αγαπημένος της τραγουδιστής είναι ο George Michael και αγαπημένη της ταινία το Dirty Dancing. Η ταινία άρα έχει πολύ ωραίο soundtrack καθώς χρησιμοποιούνται αντίστοιχα τραγούδια!

Δεν θα πω περισσότερα για την υπόθεση, αλλά μπορείτε να καταλάβετε ότι ο Alex θα την πατήσει και θα ερωτευτεί πραγματικά την Juliette. Θα νιώσει το κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο το ίδιο για τον Alex ή όταν αντιληφθεί ποιός είναι στ'αλήθεια θα προχωρήσει με τον γάμο της; Η συνέχεια επί της οθόνης σας... :)

No comments:

Post a Comment