Tuesday 23 November 2010

The Island - Victoria Hislop

Το τέλος της ανάγνωσης του Σκέψου Έναν Αριθμό συνέπεσε με την αρχή της σειράς Το Νησί στο MEGA. Το βιβλίο Το Νησί της Βικτώρια Χίσλοπ το είχα διαβάσει πρόπερσι το καλοκαίρι. Σας παραπέμπω λοιπόν στο αντίστοιχο ποστ για να μη ξαναγράψω τα ίδια.


Με το που άρχισε η σειρά ήθελα απεγνωσμένα τα το ξαναδιαβάσω. Θυμόμουν βέβαια σε γενικές γραμμές την υπόθεση, αλλά οι λεπτομέρειες μου διέφευγαν, έχουν περάσει και δύο χρόνια εξάλλου! Καθώς το είχα διαβάσει στα ελληνικά τότε, βρήκα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να το διαβάσω αυτή τη φορά στα αγγλικά. Το αγόρασα όταν είχε ήδη προβληθεί το πρώτο επεισόδιο και μέχρι το τρίτο το είχα τελειώσει! Ένας από τους λόγους που αποφάσισα πάλι να το διαβάσω ήταν για να κάνω φυσικά και μια σύγκριση της σειράς με το βιβλίο, να δω κατά πόσο πιστά το ακολουθεί. Στο πρώτο επεισόδιο παρουσιάζει την Αλέξις να τσακώνεται με τη μαμά της, να παίρνει μια φωτογραφία και να πηγαίνει στην Πλάκα και να συναντάει τη Φωτεινή ενώ εγώ θυμόμουν πολύ καλά ότι η μητέρα της ήταν εκείνη που της έδωσε ένα γραμμά να πάει στη Φωτεινή. Αυτή ήταν κυρίως η αφορμή για την οποία αποφάσισα να αγοράσω το βιβλίο.

Ως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα γεγονότα στην τηλεοπτική σειρά. Έχω κάποιες μικρές ενστάσεις σε κάποια σημεία, αλλά δεν είναι τόσο ουσιαστικές. Εξάλλου η σειρά βασίζεται στο βιβλίο, φυσικό είναι κάποια πράγματα που στο βιβλίο μπορεί να αναφέρονταν απλά μια φορά σε μια παράγραφο στη σειρά να τονίζονται περισσότερο για να υπάρχει και μεγαλύτερη πλοκή.

Εξάλλου η φωτογραφία στη σειρά είναι φανταστική και οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών, από τους πρωταγωνιστές ως τον τελευταίο κομπάρσο είναι εκπληκτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι στη φετινή τηλεοπτική σεζόν όλοι εκθειάζουν τη δουλειά που έγινε! Μακάρι στο μέλλον να δούμε και άλλα βιβλία να γίνονται αξιόλογες σειρές.


No comments:

Post a Comment