Monday 14 June 2010

Spartacus: Blood and Sand - TV Series

Εδώ και καιρό το έτερον ήμισυ μου είχε μιλήσει για την σειρά Spartacus: Blood and Sand και είχε προτείνει να την ξεκινήσουμε όταν θα τελείωναν όλες οι άλλες σειρές που παρακολουθούμε.

Στην αρχή είχα ενδοιασμό για το πως θα μπορέσει μια σειρά με θέμα τη ζωή του Σπάρτακου να σε κρατήσει σε αγωνία, έχοντας στο μυαλό μου την θρυλική ταινία με τον Kirk Douglas.

Ξεκινήσαμε λοιπόν να την βλέπουμε. Εξαρχής αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ιδιόμορφη σκηνοθεσία με τα stop-motion πλάνα που θύμιζαν πάρα πολύ την ταινία 300.


Στο δεύτερο-τρίτο επεισόδιο πρόσεξα ότι πρωταγωνιστεί και ένας ηθοποιός που έπαιζε σε μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες, το Sliding Doors! Πρόκειται για τον John Hannah η προφορά του οποίου στη συγκεκριμένη σειρά με τρελαίνει!!!

Ένα-δυο επεισόδια παρακάτω διαπίστωσα ότι η φωνή της ηθοποιού που κάνει την γυναίκα του Batiatus την Lucretia, μου ήταν πολύ οικεία! Στο πρώτο επεισόδιο που εμφανίστηκε δεν την κατάλαβα, αλλά στο αμέσως επόμενο αναφωνώ "καλέ αυτή είναι η Xena"! Ναι στη σειρά πρωταγωνιστεί επίσης η Lucy Lawless που τελευταία την είχαμε δει στο Battlestar Galactica!

Καλά όσον αφορά τον μαύρο, τον Doctore (Peter Mensah), τον αναγνώρισα αμέσως ως τον αγγελιαφόρο από τους 300.

Το καστ της σειράς λοιπόν αναμφίβολα είναι πολύ καλό και αποτελείται τόσο από καταξιωμένους ηθοποιούς όσο και από νεώτερους όπως είναι αυτός που υποδύεται τον Σπάρτακο (Andy Whitfield).


Αν εξαιρέσει κανείς την πολύ βία με το πολύ σπλάτερ αίμα να πετάγεται από εδώ και από εκεί κάθε τόσο και το πολύ γυμνό, η σειρά είναι αρκετά αξιόλογη. Ήθελα να κάνω το ποστ έχοντας ολοκληρώσει όλη την πρώτη σεζόν για να έχω σφαιρική άποψη. Αν έγραφα αυτό εδώ το ποστ έχοντας δει μόνο τα 3-4 πρώτα επεισόδια θα αρκούσε να πω ότι η σειρά έχει γίνει μόνο για όσους τους αρέσει να "παίρνουν μάτι" και να βλέπουν αίμα να χύνεται. Τώρα όμως που έχω δει όλη την πρώτη σεζόν τολμώ να πω ότι η σειρά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς επεισόδιο με το επεισόδιο οι χαρακτήρες των ηρώων κλιμακώνονται και αναπτύσσονται και ακόμα και αυτοί που αρχικά σου φαίνονται άκρως αντιπαθητικοί θα φτάσεις στο σημείο να κατανοήσεις την συμπεριφορά τους και να τους συμπαθήσεις!

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλεται στην Αμερική τον Ιανουάριο του 2010 και αποτελείται από 13 ωριαία επεισόδια. Η δεύτερη σεζόν θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2011. Τα γυρίσματα της 2ης σεζόν είχαν καθυστερήσει καθώς ο Andy Whitfield διαπιστώθηκε με ένα είδος καρκίνου αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία του και τα επεισόδια θα προβληθούν όπως έχουν προγραμματιστεί.

4 comments:

  1. πραγματικά πάρα πολύ καλή δουλειά, όντως θυμίζει πάρα πολύ το "300", με όλο αυτό το αίμα να του δίνει μια αισθητική που μόνο σε κόμικς μπορείς να βρεις

    miki

    ReplyDelete
  2. apo pou mporw na katevasw ta epeisodia?kai upotitlous..opoios kserei na mou pei..euxaristw!!

    ReplyDelete
  3. Τα trailers όλων των επεισοδίων:
    http://www.ishow.gr/seriesSeason.asp?guid=B6D3715B-B910-46E3-B8FB-5EFF8714506C&seriesGuid=F26B80E0-B00E-47C6-862D-26C35A9CABC3

    ReplyDelete
  4. boreis na ta kateuaseis apo to piratebay.org grafodas spartacus oso gia to dini aistisi komik malakies les i sira eine mia xara gamati

    ReplyDelete