Saturday 27 February 2010

Armored

Μόλις είδαμε το Armored, μια αστυνομική περιπέτεια στην οποία παίζουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί: Laurence Fishburne, Jean Reno, Matt Dillon, Amaury Nolasco (ο Sucre του Prison Break), Milo Ventimiglia (ο Peter Petrelli από το Heroes), Skeet Ulrich (ο Jake του Jericho), Columbus Short και ο Fred Ward.


Ο Ty είναι βετεράνος του πολέμου και βρίσκει δουλειά σαν σεκιουριτάς που μεταφέρει χρήματα από τη μια τράπεζα στην άλλη. Όταν πλησιάζει η μέρα να μεταφέρουν ένα τεράστιο ποσό ο φίλος του ο Mike του λέει ότι παρέα με τους άλλους σεκιουριτάδες σκοπεύουν να σκηνοθετήσουν τη ληστεία των χρημάτων και αφού τα κρύψουν και ξεφύγουν από την αστυνομία, να τα μοιραστούν μεταξύ τους. Ο Ty όντας τίμιος αρχικά αρνείται κατηγορηματικά. Όταν όμως επιστρέφει σπίτι του και συναντά μια γυναίκα που απειλεί να του πάρει την κηδεμονία του μικρού του αδελφού (καθώς οι γονείς τους έχουν μόλις πεθάνει) και ταυτόχρονα η τράπεζα απειλεί με κατάσχεση του σπιτιού τους, τότε υποκύπτει και μπαίνει κι αυτός στο κόλπο, αφού βάζει τον φίλο του να του υποσχεθεί ότι κανείς δεν θα πάθει τίποτα. Έτσι και γίνεται. Παίρνουν τα χρήματα και κρύβονται σε ένα εγκαταλελειμένο εργοστάσιο, όμως κάτι θα πάει στραβά και θα αρχίσουν να στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλο και ο Ty θα βρεθεί εγκλωβισμένος μέσα στο θωρακισμένο βαν.

Η ταινία είχε ωραία υπόθεση, αλλά ένιωσα ότι κάτι της έλειπε. Σαν να τελειώσε κάπως απότομα να το πω; Σαν να περίμενα κάποιο twist στην πλοκή που ποτέ δεν έγινε να το πω;

Από τις ως τώρα εμπειρίες μου οι ταινίες στις οποίες παίζουν πολλά "δυνατά" ονόματα μαζί δεν είναι αντίστοιχες των προσδοκιών που θα περίμενε κανείς. Με εξαίρεση ίσως τα Ocean's 11, 12, 13.

Ύστερα από όλα αυτά αν θέλετε να δείτε την ταινία, καλώς. Άσχημη δεν την λες... Καλή διασκέδαση.

1 comment:

  1. Χμμμμ... λέω να την απορρίψω. Ευχαριστώ για την προειδοποίηση :-)

    ReplyDelete