Friday 8 January 2010

Σουίτα στο Πλάζα

Σήμερα που βρέθηκα για δουλειά προς το κέντρο παρατήρησα αφίσες με ένα νέο θεατρικό έργο που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το "Σουίτα στο Πλάζα" του γνωστού Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Νηλ Σάιμον με πρωταγωνιστές τον Αντώνη Καφετζόπουλο και την Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο Εγνατία και κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010. Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά - εκτός Δευτέρας και Τρίτης - στις 09:15, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα υπάρχουν ως είθισται δύο παραστάσεις, η απογευματινή στις 06:15 και η βραδινή στις 09:15. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 23 ευρώ ενώ το μαθητικό και το φοιτιτικό θα είναι 18 ευρώ.

Την απόδοση του έργου στα ελληνικά την έχει κάνει ο Αλέξανδρος Ρήγας με τον Δημήτρη Αποστόλου ενώ ο πρώτος έχει επίσης σκηνοθετήσει την συγκεκριμένη παράσταση.

Το τελευταίο έργο του ίδιου συγγραφέα (του Νηλ Σάιμον) που είχα δει ήταν "Το Όνειρο Της Διπλανής Πόρτας" με τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον Αργύρη Αγγέλου και την Ζέτα Μακρυπούλια και μου είχε αρέσει πολύ. Κρίνω άρα πολύ πιθανό να παρακολουθήσω και αυτήν την παράσταση καθώς για ακόμα μια φορά συμμετέχουν πολύ καλοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί. Τους δύο πρωταγωνιστές της φωτογραφίας πλαισιώνουν οι Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Υακίνθη Παπαδοπούλου και Βασίλης Μπαξεβάνης.

Δύο λόγια για την υπόθεση: η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποδύονται ένα ζευγάρι που διαλέγει πάντοτε να διαμένουν κατά τις διακοπές τους σε σουίτα σε ξενοδοχείο "Πλάζα". Το έργο αποτελείται από τρία μονόπρακτα που διαδραματίζονται αντίστοιχα σε 3 διαφορετικές πόλεις, στην Αθήνα, στην Νέα Υόρκη και στο Χονγκ Κονγκ (πηγή περιοδικό City). Δεν θέλω να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση για να την ευχαριστηθώ.

Aν όμως εσείς θέλετε να μάθετε κάποια πράγματα για το έργο μπορείτε να δείτε την σελίδα στην Wikipedia. To Plaza Suite γράφτηκε από τον Neil Simon το 1968 και έχει παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες από διάφορους θιάσους.

Δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη παράσταση είχε ανεβεί και σε άλλες πόλεις πριν να έρθει στην Θεσσαλονίκη. Αν την έχετε δει θα χαρώ να ακούσω αν σας άρεσε.

Φυσικά αν την παρακολουθήσω θα επανέλθω με αναλυτικό ποστ με τις εντυπώσεις μου.

No comments:

Post a Comment