Tuesday 22 September 2009

Swing Vote


Μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο, αποφασίσαμε σήμερα να δούμε μια επίκαιρη ταινία, το Swing Vote.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Bud Johnson (Kevin Costner) ζει με την κόρη του Molly σε μια επαρχιακή πόλη της Αμερικής που "κανείς δεν γνωρίζει". Ο ίδιος είναι ένα άτομο εντελώς απαθές που το μόνο που ξέρει καλά να κάνει είναι να κοιμάται και να πίνει μπύρες. Η κόρη του από την άλλη είναι ένα πολύ έξυπνο κορίτσι που στη σχέση πατέρα-κόρης αυτή είναι ο γονέας. Την μέρα των εκλογών τονίζει στον πατέρα της το πόσο σημαντική είναι η αξία της ψήφου και του λέει να μην ξεχάσει να ψηφίσει. Έχουν δώσει ραντεβού έξω από το εκλογικό κέντρο, αλλά ο Bud παίζει ποδοσφαιράκι σε ένα μπαρ και το ξεχνάει εντελώς. Η κόρη απογοητευμένη ξετρυπώνει μέσα στο παραβάν και την ώρα που πάει να καταχωρίσει ηλεκτρονικά την ψήφο του πατέρα, το μηχάνημα σβήνει από ένα σφάλμα της καθαρίστριας. Την επόμενη μέρα στις ειδήσεις ανακοινώνεται το απίστευτο: ότι οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Αμερικής έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων. Ανακαλύπτεται επίσης πως μια ψήφος δεν κατοχυρώθηκε και σύντομα ανακαλύπτουν ότι ήταν αυτή του Bud. Από τη στιγμή αυτή οι δύο αντίπαλοι προσεγγίζουν τον ένα και μοναδικό ψηφοφόρο που αλλάξει το μέλλον της Αμερικής και θα βάλει τον ένα από τους δύο τους στο Οβάλ Γραφείο! Προσέχουν κάθε του λέξη και βγαίνουν με σποτάκια στην τηλεόραση για να τον πείσουν να τους ψηφίσει.

Όλα αυτά είναι εντελώς άγνωστα για τον Bud ο οποίος δεν έχει καθόλου πολιτική συνείδηση. Θα την αποκτήσει όμως στο τέλος της ταινίας ή θα ψηφίσει στην τύχη;

Μία ταινία που μας θυμίζει ότι όντως η ψήφος μας μετράει και ότι είναι μια δύναμη στα χέρια του εκάστοτε ψηφοφόρου. Δείτε την, αξίζει τον κόπο!

5 comments:

  1. Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα εδώ, οπότε μάλλον θα το δω μετά τις εκλογές.

    Το έλυσες το πρόβλημα με τις φωτογραφίες στο Facebook;

    ReplyDelete
  2. Ναι, Σοφία, σήμερα ανοίγουν κανονικά. Φαίνεται κάτι έκαναν εκεί στο Facebook τις δύο προηγούμενες μέρες. Ευχαριστώ! :)

    ReplyDelete
  3. Δεν την είχα ακουσει καν την ταινία, αλλά με το νόημα της συμφωνώ απόλυτα. Η ψήφος μας είναι σημαντική και μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Πιο πολλά από όσα πιστεύουμε. Για παράδειγμα τα ψηφοδελτια που ρίχνονται στην κάλπη χωρίς να έχουν κανένα σταυρό για βουλευτή, θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα και τον τελευταίο πρώτο. Αρα δεν αρκεί να γκρινιάζουμε γι αυτούς που εκλέγονται, γιατί πραγματικά μπορούμε να αλλάξουμε 2-3 πράγματα.

    Την ταινία θα την δω και εγώ.

    ReplyDelete
  4. Την είδα σήμερα (μου πήρε ένα χρόνο αλλά τα κατάφερα χεχε)! Την είχα βάλει στη λίστα του βιντεοκλάμπ από τότε που διάβασα την ανάρτησή σου. Ωραία ταινία, όντως, πολύ ευχάριστη και με νόημα, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκανάλατη. Εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί και πολύ καλό το σενάριο. Για τον δε Kevin Costner, ό,τι και να πω είναι λίγο!!

    ReplyDelete
  5. Χαίρομαι που σου άρεσε Σοφία! Κάλλιο αργά παρά ποτέ χεχε! :)

    ReplyDelete