Wednesday 12 August 2009

Beverly Hills 90210


Μπορεί αν ψάξετε στα blogs και σε διάφορα sites να γίνεται περισσότερο λόγος για την νέα σειρά Beverly Hills που προβάλλεται φέτος στην Αμερική, εγώ όμως θα ήθελα να αναφερθώ στην πρωτότυπη.

Κάθε μεσημέρι στον Alpha προβάλλονται από τις 2:00 ως τις 4:00 δύο επεισόδια αυτής της σειράς που ήταν σίγουρα σταθμός! Αυτή τη στιγμή το κανάλι δείχνει την όγδοη σεζόν (συνολικά ήταν 10).

Για να πω την αλήθεια είχα περισσότερο στη μνήμη μου τις πρώτες σεζόν και αυτές τις μεταγενέστερες δεν τις θυμόμουν σχεδόν καθόλου, επομένως είναι σαν να τις βλέπω πρώτη φορά κατά κάποιον τρόπο.

Οι περισσότεροι ίσως να μην θυμόμαστε λεπτομέρειες της σειράς και να μας έχει μείνει στη μνήμη ως μία σειρά με κακομαθημένα πλούσια αμερικανάκια που είχαν δήθεν προβλήματα. Ξεκίνησα να παρακολουθώ το B.H. πριν 2 περίπου εβδομάδες (από την 7η σεζόν) και διαπίστωσα πως δεν ήταν ακριβώς έτσι. Οι σεναριογράφοι δεν δίσταζαν να αγγίξουν θέματα-ταμπού, όπως το AIDS (τα επεισόδια όπου η Κέλυ βοηθούσε κάποιους φορείς τα θυμόμουν παραδόξως), ειδικά σε μια εποχή που τα μέσα ενημέρωσης ήταν κάπως πιο περιορισμένα απ'ό,τι σήμερα.

Επίσης διαπίστωσα πως στη σειρά έχουν παρελάσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής. Στα μέχρι τώρα επεισόδια που είδα συμμετείχαν οι Cardigans, η Monica ενώ θυμάμαι ότι κάπου στις πρώτες σεζόν είχε εμφανιστεί και ο Babyface. Επίσης σήμερα αναφέρθηκαν οι Chemical Brothers για τους οποίους κάποιος είχε εισιτήρια! Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη σειρά από την οποία να έχουν περάσει τόσοι τραγουδιστές και συγκροτήματα!

Με αυτά και με εκείνα νοστάλγησα αυτές τις εποχές και για αυτό αποφάσισα να κάνω και αυτό το ποστ. Επίσης παρατήρησα το πόσο διαδεδομένο ήταν το ίντερνετ και οι υπολογιστές πριν δώδεκα χρόνια στην Αμερική, ενώ εδώ μόλις αρχίσαμε να το γνωρίζουμε και παιδευόμασταν με τις dial-up να συνδεθούμε!!! Χεχε!

Δεν γνωρίζω αν φταίει η κρίση (οικονομική ή έμπνευσης) αλλά τέτοιες σειρές δεν γυρίζονται πια και ούτε πρόκειται απ'ο,τι δείχνουν τα πράγματα. Μπορεί αυτό που πρόβαλλε αυτή η σειρά σε πρώτο επίπεδο να ήταν πλούσια αμερικανάκια με κάμπριο που δεν είχαν ποτέ οικονομικά προβλήματα και είχαν πάντα την στήριξη του μπαμπά και της μαμάς, αλλά ήταν επίσης σε δεύτερο επίπεδο μια παρέα που αντιμετώπιζε διάφορες καταστάσεις και σε έκανε να νιώθεις και εσύ μέρος της συντροφιάς αυτής ή να εύχεσαι να είχες τόσο καλούς φίλους. Εξάλλου αν είχε μείνει στην επιφάνεια του πλούτου η σειρά αυτή δεν θα διαρκούσε δέκα ολόκληρες σεζόν ούτε θα γνώριζε τόση επιτυχία!

Ήταν μια σειρά που αν όχι όλοι σίγουρα οι περισσότεροι παρακολουθούσαμε και ανυπομονούσαμε να πάμε την επόμενη μέρα στο σχολείο για να σχολιάσουμε τις εξελίξεις. Κατά κάποιο τρόπο μας ένωνε. Μόνο με το Παρά Πέντε θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ύστερα από τόσα χρόνια!

Δεν ξέρω αν την βλέπατε (κρυφά ή φανερά), περιμένω όμως τα σχόλιά σας! :)

4 comments:

  1. Δεν την έβλεπα για να πω την αλήθεια... μάλλον επειδή δεν μου άρεσε κανένα από τα αγόρια χαχα!

    ReplyDelete
  2. Εμένα μου άρεσε η Ντόνα.

    (που παίζει και να είναι ο χαμένος κρίκος ανάμεσα στον άνθρωπα και την κλάραμπελ)

    ReplyDelete
  3. Εμένα πάλι η Ντόνα ήταν η μόνη που δεν μου άρεσε! Χαχα! :P

    Όλα τα λεφτά το σχόλιο της παρένθεσης, LOL! :D

    ReplyDelete
  4. einai fobera auta pou exeis gracei mprabo sou.ego na po thn alhtheia den to eblepa den jero giati alla to blepo edo k kati kalokairia pou to bazei o alpha k exo fai trelo kollhma.emena mou aresei h mprnta h kelly k o ntilan.tora omos to stamataei o alpha k mallon tha to synexisei tou xronou mporeis na mou peis ti exei ginei 9 k 10 sezon?seuxaristo

    ReplyDelete