Monday 22 June 2009

Μαδρίτη & Ανδαλουσία - 3η μέρα - Σεβίλλη - Αλκαζάρ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στην εκπληκτική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, την Σεβίλλη, μετά από την Piaza de Espana κάναμε μία σύντομη βόλτα στο κέντρο για να κατευθυνθούμε μετά στο ονειρεμένο ανάκτορο Alcazar! Ξεκινάμε με τέσσερεις φωτογραφίες από το κέντρο, ένα όμορφο συντριβάνι από δύο διαφορετικές απόψεις...



Και ο κεντρικότερος και πιο εμπορικός δρόμος της Σεβίλλης, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει πεζοδρομηθεί πλήρως και περνάει μόνο ένα τραμ για όσους θέλουν να κινηθούν στο κέντρο! Έτσι για να παίρνουν ιδέες οι δικοί μας δήμαρχοι!!!

Κτίριο στον παραπάνω πεζόδρομο.

Και κάπου εδώ φτάνουμε αισίως στο Αλκαζάρ! Πρόκειται για το παλάτι του Πέτρου του Α' που άρχισε να χτίζεται το 1364.
Εξωτερική άποψη του Alcazar.

Η είσοδος του ανάκτορου.

Το Patio de las Doncellas ("Η Αυλή των Παρθένων"). Σύμφωνα με τον μύθο οι Μαυριτανοί ζητούσαν 100 παρθένες κάθε χρόνο σαν φόρο από το χριστιανικό βασίλειο της Ισπανίας. Πραγματικά πανέμορφο! Μια αίσθηση ηρεμίας σε διακατέχει ενώ το διασχίζεις!

Τo Σαλόνι των Πρεσβυτέρων (Salon de Embajadores) που χτίστηκε το 1427.

Είναι η μεγαλοπρεπέστερη αίθουσα του Αλκαζάρ. Επίσημος χώρος, γεμάτος μύθους και θρύλους. Εδώ είχε και την λογοτεχνική του ακαδημία ο μεγάλος Άραβας ποιητής Αl Mutamid. Η διακόσμηση στους τοίχους καθαρά Αραβική Μουδέχαρ. Αραβουργήματα σε στόκο, γύψο και μαρμαρόσκονη με διάφορα σημεία από το Κοράνι, γεωμετρικά σχέδια, πουλιά, λουλούδια, αλλά ποτέ προσωπογραφίες. Στον αυθεντικό χρωματισμό τους θα ήταν σε κόκκινο, πράσινο, μπλε, άσπρο και κίτρινο χρώμα. Δεξιά υπάρχει μια αυλή μικρή, φινετσάτη, διακριτική, ιδιωτική. Σαν χαρέμι που ποτέ δεν υπήρξε... Πάτιο ντε λας Μουνιέκας (Patio de las Munecas) με τις διαφάνειες στον επάνω διάδρομο όπου οι γυναίκες έβλεπαν αλλά δεν τις έβλεπαν.Π αραπλεύρως είναι το δωμάτιο του Αραβα Βασιλιά με τους τοίχους διακοσμημένους με το τριπλό κάστρο της Καστίλης και το λιοντάρι της Λεόν. Τα δύο Βασίλεια που απελευθέρωσαν την Σεβίλλη από τους Άραβες. (via)

Ο παραπάνω εντυπωσιακός θόλος βρίσκεται στην ίδια αίθουσα. Είναι φτιαγμένος από σκαλισμένο και επιχρυσωμένο ξύλο.

Και φτάνουμε στο πιο όμορφο σημείο του Αλκαζάρ, που δεν είναι άλλο από τους πολύ περιποιημένους κήπους του!
Οι ψηλοί φοίνικες δίνουν μια άκρως εξωτική νότα στους κήπους!


Πραγματικά ένα ποίημα! Από τους πιο όμορφους κήπους που είδα ποτέ! :)




Διάφοροι θάμνοι τέλεια φροντισμένοι συνθέτουν όμορφα γεωμετρικά σχήματα! Σίγουρα θα δίνουν πολλά λεφτά σε κηπουρούς για να είναι μονίμως τόσο περιποιημένοι!

Λιμνούλες με ψαράκια, αλλά και συντριβανάκια σε άλλα σημεία, συμβάλουν θετικά σε αυτήν την όαση δροσιάς, ειδικά τους μήνες που έχει ζέστη!


Ελπίζω να σας άρεσαν και αυτές οι φωτογραφίες! Όπως προείπα στην Σεβίλλη υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να δει κανείς! Θα επανέθω με νέο ποστ με περισσότερες φωτογραφίες από το κέντρο, καθώς και από την βόλτα που κάναμε στο ποτάμι Γουαδαλκιβίρ με πλοίο! Stay tuned! ;)

2 comments:

  1. Εντάξει όμως; Θα πάω σίγουρα κάποια στιγμή του χρόνου, ίσως το καλοκαίρι, με μάγεψαν οι φωτογραφίες σου...

    ReplyDelete
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ Μικρέ Αλήτη! Είναι πραγματικά μαγευτικά! Και δεν έχω ολοκληρώσει τα ποστ από το ταξίδι αυτό, χρωστάω κι άλλα! ;)

    ReplyDelete