Sunday 12 April 2009

Taken


Ο Liam Neeson δεν είναι από τους ηθοποιούς που συμπαθώ. Ωστόσο σε αυτήν την ταινία μου άρεσε (ίσως τον είδα με μεγαλύτερη συμπάθεια, ύστερα από αυτό που συνέβη στην σύζυγό του, επίσης ηθοποιό Natasha Richardson), καθώς μου άρεσε και όλη η ταινία. Το Taken διαδραματίζεται κυρίως στο Παρίσι. Η ατμόσφαιρά του μου θύμισε το εκπληκτικό Frantic του Roman Polanksi!

Ο Bryan Mills (Neeson) είναι συνταξιούχος πράκτορας της κυβέρνησης. Είναι χωρισμένος και η σύζυγός του (Famke Janssen, Xmen) είναι ξαναπαντρεμένη και οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες. Η κόρη του, Kim,(Maggie Grace, η Shannon από το Lost) μόλις έκλεισε τα 17. Λίγο μετά τα γενέθλιά της ζητάει από τον πατέρα της την έγκρισή του για να πάει στο Παρίσι με την κολλητή της. Στον Bryan δεν αρέσει καθόλου η ιδέα δύο ανήλικα κορίτσια να ταξιδέψουν μόνα τους και αρχικά αρνείται. Μη θέλοντας όμως η κόρη του να του κρατάει κακία, δέχεται με την προϋπόθεση να του τηλεφωνεί συχνά.

Με το που προσγειώνονται τα δύο κορίτσια στο Παρίσι και βγαίνουν από το αεροδρόμιο, τους πλησιάζει όμορφος νεαρός και με την δικαιολογία ότι τα ταξί είναι ακριβά προτείνει να μοιραστούν την διαδρομή και τις συνοδεύει ως το μέρος που θα διαμείνουν (το διαμέρισμα των ξαδέλφων της φίλης της). Η Kim ξεχνάει να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα της μόλις έφτασαν στο Παρίσι και όταν εκείνος την καλεί, αυτή βλέπει κάποιους άνδρες να έχουν μπει στο διαμέρισμα και να αρπάζουν την φίλη της. Ο Bryan ως έμπειρος της ζητάει να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι και όταν την αρπάξουν να φωνάξει όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί για αυτούς ώστε να μπορέσει να τους βρει.

Με το που φτάνει ο Bryan στο Παρίσι γίνεται Ο χαμός! Δεν θα πω περισσότερα. Καλύτερα να την δείτε!

Ωραία περιπέτεια με πολλή δράση από τον Luc Besson, συγγραφέα πολλών ταινιών δράσης όπως τα Transporter, Crimson Rivers ΙΙ (το οποίο δεν έχω δει ακόμα, ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο, αλλά θέλω κάποια στιγμή), Léon κ.α.

Δείτε το τρέιλερ:



9 comments:

  1. Με βάση το τρέιλερ και τα λεγόμενα σου, φαίνεται πολύ καλή. Μπήκε ήδη στην "ουρά" για κατέβασμα!

    Ευχαριστώ για την πρόταση!

    ReplyDelete
  2. Παρακαλώ! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! :)

    ReplyDelete
  3. Την είδα ήδη! (δεν είχα πολλά να κάνω απόψε)

    Ήταν όντως πολύ καλή!

    ReplyDelete
  4. Cool! Χαίρομαι που σου άρεσε! Πρώτη φορά βλέπω τόσο άμεση ανταπόκριση σε ταινία που προτείνω, χεχε! :)

    ReplyDelete
  5. Χαχα, έπεσες στην περίπτωση: δεν είχα τίποτε να κάνω χθες το βράδυ και σκεφτόμουν έτσι κι αλλιώς να δω καμιά ταινία...

    ReplyDelete
  6. Ο Liam Neeson είναι παλιά μεγάλη αγάπη (τον είχα και σε πόστερ στο δωμάτιό μου). Άρα την ταινία την βάζω ασυζητητί στα υπόψην :-)

    ReplyDelete
  7. Όντως θυμίζει την ταινία που είπες. Λες;

    ReplyDelete
  8. Λοιπόν... Την είδα την ταινία και μου άρεσε, αν και το botox του Neeson το βρήκα άκρως απογοητευτικό!

    Το Frantic δεν το έχω δει, οπότε δεν μπορώ να αποφανθώ σχετικά με τις όποιες ομοιότητες.

    ReplyDelete
  9. Χαίρομαι που σου άρεσε Σοφία.

    Το Frantic είναι κλασσική ταινία, την έχω δει άπειρες φορές στην ελληνική τηλεόραση! Πρέπει οπωσδήποτε να την δεις! Να το βάλεις στην to-do-list σου!!! :)

    ReplyDelete