Saturday 27 December 2008

Fred Claus (2007)

Καιρό έχω να σας παρουσιάσω κάποια ταινία. Όχι γιατί σταματήσαμε να βλέπουμε, ίσα ίσα, απλά δεν παρακολουθήσαμε τίποτα αξιόλογο εδώ και καιρό. Μέχρι χθες δηλαδή!

Στο πνεύμα των ημερών θέλαμε να δούμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία που δεν είχαμε ξαναδεί όμως. Η τηλεόραση δείχνει κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, επομένως καταφύγαμε στην λύση του DVD. Έπειτα από λίγο ψάξιμο, καταλήξαμε στο Fred Claus!



Υπάρχει λοιπόν κάτι που δεν γνωρίζατε για τον Άγιο Βασίλη, δηλαδή τον Santa Claus: έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό ονόματι Fred Claus! Ο Φρεντ, που λέτε, ήταν μια χαρά ευτυχισμένος ως μοναχοπαίδι, μέχρι που γεννήθηκε ο μικρός του αδελφός, ο Nicholas Claus. Στην αρχή τον αγαπούσε πολύ τον μικρό του αδελφό και υποσχέθηκε να είναι ο καλύτερος μεγάλος αδελφός στον κόσμο για εκείνον. Όταν όμως ο Nicholas έγινε Santa Claus, ο Fred ζούσε στην σκιά του και στην αφάνεια και οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες!

Η ταινία περιλαμβάνει ένα πολύ ωραίο καστ ηθοποιών: ο Vince Vaughn στον ρόλο του Fred Claus, ο Paul Giamatti ως Nick (Santa) Claus και ο μοναδικός Kevin Spacey σαν τον "κακό" κύριο Northcut (όνομα και πράγμα!) που θέλει να κλείσει την επιχείρηση του Santa Claus στον Βόρειο Πόλο! Στους δεύτερους ρόλους συναντάμε την βραβευμένη με Όσκαρ για την ταινία Misery Kathy Bates ως μαμά του Φρεντ και του Νικ και την Rachel Weisz (The Fountain, My Blueberry Nights, The Constant Gardener, Definitely, Maybe) ως την κοπέλα του Fred.

Λίγα περισσότερα για το plot τώρα: ο Φρεντ θέλει να κάνει μια επένδυση, αλλά δεν έχει χρήματα. Βγαίνει στον δρόμο λοιπόν με ένα κόκκινο σκούφο τάχα για να κάνει έρανο. Τον παίρνουν όμως χαμπάρι και καταλήγει στη φυλακή. Μη έχοντας αλλού να στραφεί παίρνει τηλέφωνο τον αδελφό του για να πληρώσει την εγγύηση, αλλά όντας πλεονέκτης του ζητάει και τα χρήματα για την επένδυση. Ο Santa είναι καλόκαρδος και του πληρώνει την εγγύηση, αλλά για τα πολλά χρήματα του λέει πως πρέπει να δουλέψει στην επιχείρησή του και να τα κερδίσει με την αξία του. Έτσι και γίνεται και ο Φρεντ πηγαίνει στον North Pole. Όταν τελειώσει η δουλειά του Fred θα πάρει τα χρήματα και θα φύγει ή θα βοηθήσει τον αδελφό του τελικά να γλυτώσει από τον πανούργο Clyde Northcut;

Η συνέχεια επί των οθονών σας! Να συμπληρώσω ότι η ταινία περιλαμβάνει καταπληκτικά εφέ κυρίως στις σκηνές με τους τάρανδους όταν απογειώνονται ή προσγειώνονται με το έλκυθρο.

Μια πολύ όμορφη ταινία για μικρούς και μεγάλους με πολλές αστείες σκηνές αλλά και με το απαραίτητο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ιδανική για τις μέρες που διανύουμε.



Καλά να περνάτε! :)

No comments:

Post a Comment