Monday 22 December 2008

Και πάλι στον Χριστουγεννιάτικο Cosmo...

Πέρσι είχα κάνει βόλτα στο Mediterranean Cosmos και για να σας βάλω στο εορταστικό κλίμα είχα κάνει ένα ποστ με φωτογραφίες.

Έτσι και φέτος.

Το Σάββατο το πρωί ξυπνήσαμε στις 8:00 για να ετοιμαστούμε εγκαίρως και να πάμε στο Cosmos για τα δώρα των Χριστουγέννων. Αφού άνοιξε το μάτι και φάγαμε πρωινό για να συνέλθουμε από το πρωινό ξύπνημα, πήγαμε πρώτα πρώτα και αγοράσαμε το φετινό μας έλατο, που είναι απείρως πιο ωραίο από το περσινό! Το λάτρεψα! Φωτογραφίες όμως σε επόμενο ποστ, τώρα θα δούμε το Cosmos.


Φτάσαμε στο εμπορικό κατά τις 11:00 και παρκάραμε πάρα πολύ άνετα, δεν υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα ακόμα. Κάναμε με την ησυχία μας τις αγορές μας και κατά τη μία κάναμε ένα διάλειμμα και αράξαμε στα φαγάδικα για το μεσημεριανό μας. Παραδόξως - προφανώς γιατί ήταν σχετικά νωρίς ακόμα - βρήκαμε αμέσως τραπέζι και καθήσαμε. "Ντερλικώσαμε" στο Ντερλικατέσσεν και όταν βγήκαμε από τα εστιατόρια ο κόσμος που κυκλοφορούσε ήταν πολύ περισσότερος απ'ό,τι την ώρα που είχαμε φτάσει. Γύρω στις 2:30 που αποφασίσαμε να φύγουμε γινόταν πλέον το αδιαχώρητο στο πάρκινγκ! Σε τέτοιες περιπτώσεις λυπάμαι όταν ξεπαρκάρω, αλλά τι να κάνουμε, είχαμε κι άλλες δουλειές, να γυρίσουμε στο σπίτι για να στολίσουμε το δέντρο!

Η διακόσμηση λοιπόν στο Cosmos φέτος κινούνταν στους ίδιους ρυθμούς με πέρσι. Κυρίως μπλε γιρλάντες και μπλε μπάλες να κρέμονται από τους διαδρόμους:

From Christmas 2008


From Christmas 2008


Οι περισσότερες βιτρίνες των μαγαζιών είναι μικρές και δεν υπάρχει άνεση να κάνουν κάτι πρωτότυπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Μερικές όμως που είναι πιο μεγάλες, έχουν κάνει αξιόλογες προσπάθειες, όπως αυτή των Energiers:

From Christmas 2008


From Christmas 2008


Εννοείται πως για να δημιουργηθεί η κατάλληλη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χρειάζεται και η αντίστοιχη μουσική. Έτσι λοιπόν υπήρχαν δύο μπάντες, μία σε κάθε όροφο, που έπαιζαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μας έφτιαχναν την διάθεση. Και σε εμάς, αλλά και στους μπόμπιρες:





Και ένας χιονάνθρωπος με το καπέλο, το κασκόλ και την πίπα του να καλωσορίζει τους επισκέπτες σε μία από τις κεντρικές εισόδους:

From Christmas 2008


Το ντεκόρ στην ροτόντα πάνω από τα Village:

From Christmas 2008


Και το μπλε δέντρο στον κάτω όροφο:

From Christmas 2008


Το καρουζέλ δεν έτυχε να το τραβήξω, είναι όμως ακριβώς το ίδιο με πέρσι. Σας παραπέμπω στο ποστ που ανέφερα στην αρχή. Ίσως την επόμενη φορά να το βγάλω βράδυ που είναι πιο εντυπωσιακό και να το αναρτήσω.

Γυρίσαμε σπίτι, κάναμε την απαραίτητη μεσημεριανή σίεστα για να ξεκουραστούμε από την βόλτα και όταν σηκωθήκαμε αρχίσαμε το στόλισμα του δέντρου... το οποίο έρχεται στο επόμενο ποστ! :)


4 comments:

  1. Ευχαρισούμε για την ξενάγηση.:))
    Πάντα μου αρέσει να βλέπω εικόνες από τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και αν είναι από το εμπορικό κέντρο!!

    Αχ, τέλεια είστε εκεί πάνω!!

    Φιλάκια

    ReplyDelete
  2. Παρακαλούμε, Όλγα!

    Ωραία ήταν, αν και πιστεύω ότι η διακόσμηση ήταν αρκετά λιτή, σίγουρα υπάρχουν περιθώρια να κάνουν κάτι πιο εντυπωσιακό, χωρίς να είναι υπερβολικό. :)

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραία φαίνονται όλα. Και οι βιτρίνες πολύ ωραίες (τουλάχιστον δεν είναι σπασμένες)! Το μπλε δέντρο το θυμάμαι από πέρσυ. Αν μη τι άλλο, είναι πρωτότυπο λόγω του χρώματος ;-)

    Να ρωτήσω κάτι; Γιατί λυπάσαι όταν ξεπαρκάρεις;;;

    ReplyDelete
  4. Σοφία, τα επεισόδια περιορίστηκαν στο κέντρο, επομένως τα εμπορικά δεν επηρεάστηκαν καθόλου.

    Ε λυπάμαι όταν ξεπαρκάρω γιατί σκέφτομαι πως αν πήγαινα εκείνη την ώρα θα δυσκολευόμουν να βρω να παρκάρω, ενώ έχοντας πάει νωρίς είχα εξασφαλισμένη θέση... τέλος πάντων, άστο, μην την ψάχνεις! :P

    ReplyDelete