Saturday 20 September 2008

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008: Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ακριβώς ένα χρόνο μετά και φτάσαμε πάλι στις παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου θέλω να κάνω σχετικό ποστ και ψάχνω στο Google να δω τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πόλη μου, μπαίνω στο site του δήμου και σε άλλα portals για τη Θεσσαλονίκη, ψάχνω στα search, αλλά τίποτα! Μόνο παλιότερα αποτελέσματα. Ούτε φυσικά και στους δρόμους έχω δει κάποια αφίσα.

Να είναι καλά που υπάρχουν και κάποιοι bloggers που το ψάχνουν περισσότερο το θέμα και ενημερωνόμαστε από εκεί. Σήμερα έκανε ο KourtGeo ένα ποστ όπου αναφέρει όλες τις πορείες και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη εν όψει της πολύ σημαντικής αυτής Παγκόσμιας Ημέρας!














Ας γίνει όμως επιτέλους και λίγο τρόπος ζωής το να χρησιμοποιούμε τα ποδαράκια μας (είναι εξάλλου και πολύ καλή άσκηση στην καθιστική ζωή που διανύουμε οι περισσότεροι) και τα μέσα μαζικής μεταφοράς! Και λιγότερο ταλαιπωρείται έτσι ο καθένας μας και λιγότερο επιβαρύνουμε το περιβάλλον!

EDIT: Τελικά ο λόγος που δεν είχα επιτυχή αποτελέσματα ήταν γιατί χρησιμοποιούσα τη λέξη "παγκόσμια ημέρα" αντί για "ευρωπαϊκή ημέρα" όπως αναγράφεται σε διάφορα sites. Αλλού την αναφέρουν έτσι αλλού αλλιώς.

Στο site του Δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχει όντως τελικά πρόγραμμα εκδηλώσεων. Θα έπρεπε ωστόσο νομίζω ακόμα και "παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο 2008" να έψαχνε κάποιος να έβγαζε το αποτέλεσμα αυτό! Τέλος πάντων!

5 comments:

  1. Πολύ καλή κίνηση και θα την υποστήριζα έμπρακτα, αν και δεν χρειάζεται: για μένα, όλες οι μέρες του χρόνου είναι μέρες χωρίς αυτοκίνητο :-)

    Στο Λονδίνο γίνεται μεγάλη ποδηλατοδρομία αύριο. Για να δούμε, θα πάει ο Γκρινιάρης;

    ReplyDelete
  2. Για να δούμε! Θα φανεί στα προσεχή ποστ του! :)

    ReplyDelete
  3. Χεχε! Το ξέρω, και έχω δηλώσει συμμετοχή μήνες πριν! Απ' ότι φαίνεται και ο καιρός θα είναι καλός, οπότε μάλλον θα περάσω μια βόλτα!

    ReplyDelete
  4. Άντε ωραία Γκρινιάρη! Αναμένουμε φωτογραφίες και review! :)

    ReplyDelete
  5. Ε, θα δούμε, γιατί το να σταματάς το ποδήλατο για να βγάλεις φωτογραφίες δεν είναι ό,τι και πιο εύκολο!

    ReplyDelete