Monday 2 June 2008

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Όπως ανέφερα στο προηγούμενό μου post, το Σάββατο κατεβήκαμε στην πλατεία Αριστοτέλους για να δούμε από κοντά τα περίπτερα που είχαν στηθεί για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος. Με το που φτάσαμε όμως στην πλατεία είδαμε ένα δάσος από μαύρα δέντρα και απορήσαμε. Πλησιάζοντας είδαμε πως πρόκειται για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών (βλ. φωτογραφία). Όταν φύγαμε είδα κάπου στην Τσιμισκή μια αφίσα πως στις 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Επομένως δεν είναι τυχαίο που στήθηκαν αυτά τα γλυπτά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.



Σίγουρα οι δημιουργοί προσπάθησαν να δώσουν όσο πιο άσχημη εικόνα μπορούσαν, και πραγματικά η θέα των γλυπτών σόκαρε και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα!



Ας ευχηθούμε φέτος το καλοκαίρι να είμαστε όλοι σε επιφυλακή και πολύ προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν οι πυρκαγιές! Μην ξαναζήσουμε την τραγωδία που βιώσαμε πέρσι!



Τα δέντρα είναι πηγή ζωής. Ας μην καταστρέψουμε φέτος τους "πνεύμονες" που μας έχουν απομείνει και ας βοηθήσουμε να ξαναφυτευτούν και να αναπτυχθούν οι καμμένες περιοχές!



Οι εικόνες τα λένε όλα από μόνα τους. Ελπίζω μην ξαναδούμε καμμένους μαύρους κορμούς δέντρων ποτέ πια!

Και μιας και μιλάμε για Ημέρα Περιβάλλοντος, μην ξεχνάτε να ανακυκλώνετε όσα περισσότερα υλικά μπορείτε! Πλέον κάδοι ανακύκλωσης υπάρχουν σε κάθε γειτονιά! Χάρτι, γυαλί, πλαστικά, μεταλλικά κουτάκια, όλα στους αντίστοιχους κάδους! :)

2 comments:

  1. Πάντως ελπίζω να ευαισθητοποιήσει κάποιους η εκστρατεία αν και είμαι πολύ απαισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι αφ'ενός είναι δύσκολο και αφ'ετέρου η παρούσα εκστρατεία δεν πολυεμπνέει!
    Καλό μήνα και φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Η αλήθεια είναι πως η αποκρουστική αυτή εικόνα του καμμένου δάσους προβληματίζει και ευαισθητοποιεί το κοινό. Θα μπορούσαν όμως να έχουν βάλει αυτά τα γλυπτά από την μια μεριά της πλατείας και από την άλλη να έχουν αληθινά φυτά και γιατί όχι και να χαρίζουν στους περαστικούς μικρές γλάστρες. Έτσι και η αντίθεση θα φαινόταν περισσότερο και τα φυτά θα μπορούσαν να στολίσουν τα σπίτια ή τα μπαλκόνια και να ομορφαίνει έτσι η εικόνα της πόλης.

    ReplyDelete