Friday 21 March 2008

Lost - S04E08 - Meet Kevin Johnson


Τι τέλος ήταν αυτό;;;; Έμεινα να κοιτάζω την τηλεόραση σαν χαζή! Σε όλα τα υπόλοιπα επεισόδια το καταλάβαινες πως πλησίαζε το τέλος του επεισοδίου. Κάπως απότομα δεν κόπηκε αυτό; Σίγουρα με αγωνία όμως. Τέλος πάντων, άρχισα από το τέλος, ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αν δεν έχετε δει το επεισόδιο, μην διαβάσετε παρακάτω.




Στο επεισόδιο αυτό μας διηγείται ο Michael τι του συνέβη από την ώρα που έφυγε μαζί με τον Walt με το μικρό σκάφος που του έδωσε ο Ben ως την ώρα που βρέθηκε στο πλοίο. Πίστευα πως αυτοί που ήταν στο πλοίο τον είχαν βρει στο καραβάκι με τον Walt και τους μάζεψαν. Όμως δεν μου "κολλούσαν" δύο πράγματα: 1ον δεν μας έδειξαν καθόλου τον Walt μέσα στο πλοίο και 2ον οι υπάλληλοι του Widmore είχαν πλήρη λίστα των επιβατών της πτήσης άρα θα γνώριζαν ποιος ήταν ο Michael! Δεν θα μου είχε περάσει με τίποτα από το μυαλό πως είχε ζήσει στην Αμερική για ένα διάστημα και πως μετά από καιρό βρέθηκε στο εν λόγω πλοίο!

Αρκετά "δυνατό" επεισόδιο, σίγουρα μου άρεσε περισσότερο από το προηγούμενο, γιατί έδινε και αρκετές απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούσαν εδώ και καιρό.

Κλείνω με μια ερώτηση: δεν σαν φάνηκε περίεργη η αντίδραση του Sayid; Ως τώρα η κρίση του είχε αποδειχθεί πολύ καλή σε όλα. Αφού ο Michael του εξήγησε πως το έκανε για να σώσει όσους βρίσκονται στο νησί, γιατί τον "κάρφωσε" στον καπετάνιο του πλοίου;

Το επόμενο επεισόδιο θα προβληθεί στις 24 Απριλίου και ο τίτλος του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Έχουμε έναν μήνα καιρό μπροστά μας να κάνουμε μια ανασκόπηση και να παραθέσουμε τις θεωρίες μας και τις υποθέσεις μας για την συνέχεια! :)

11 comments:

  1. Καλό ήταν το σημερινό. Βασικά ο Σαγιντ μου μπήκε η ιδέα ότι κάνει μαλακια και γιαυτό και μετά θα γίνει από τις τύψεις του, ο εκτελεστης του Μπεν! Δεν ξερω γιατί αλλα μου καρφώθηκε αυτη η ιδέα!
    Όσο για την Γαλλίδα δεν πιστεύω να την έφαγε ο Μπεν, αλλά πρέπει να αποβιβάστηκαν και άλλοι στο νησι...
    Σιγαστήρες δεν είχαμε δει μέχρι τώρα...

    ReplyDelete
  2. Ναι και εγώ το αποκλείω να έχει να κάνει κάτι ο Ben με τους θανάτους των δύο. Συμφωνώ με την δική σου εκδοχή. Μάλιστα πιστεύω πως οι δολοφονίες συμβαίνουν χρονικά μετά την αποκάλυψη εκ μέρους του Sayid πως ο Michael ήταν επιβάτης της πτήσης και κατάφεραν αυτοί που ήταν στο πλοίο να φτάσουν στο νησί.

    Ερώτηση: είμαι η μόνη που έχω αρχίσει να συμπαθώ τον Ben;

    ReplyDelete
  3. Με τίποτα δε θα μπορούσα να συμπαθήσω τον ben.Ο Sayid τον έδωσε τον Michael γιατί δουλεύει για τον Ben,απλό!Είναι απίστευτη ειρωνεία ότι μετά ο Sayid θα δουλεύει για τον Ben!

    ReplyDelete
  4. Παει και η DaNaH παιδιά, άρχισε να συμπαθεί τον Ben!!! Βρε που φτάσαμε...

    Εγώ πάλι στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου, όταν είδα τον Michael ως Kevin, και δεδομένου οτι ο Ben είχε κάποιον στο πλοίο, υπέθεσα οτι ο Ben τον ξανάβαλε στο παιχνίδι. Θα ήταν too much αν δεν ίσχυε αυτό!

    Όντως δεν το περίμενα απ' τον Σαγίντ να τον δώσει, μετά την εξήγηση που έδωσε ο Michael. Αλλά ο Σαγίντ ξέρει κι ότι έχει γίνει στο νησί από τότε που έφυγε ο Michael, οπότε δεδομένου οτι ο Ben είναι ο "κακός", το ίδιο και ο Michael.

    Για το ποιος σκότωσε τους άλλους στο τέλος... Δε νομίζω οτι είναι τυχαίο πως πέθανε πρώτα ο τυπάς (πω πω, ξεχνάω ονόματα) που δεν τον πήγαινε ο Ben και μετά η Ντανιέλ που δεν είχε και πολλά πάρε δώσε στην τελική, ενώ η Άλεξ - προς το παρόν - τη γλιτώνει. Αλλά θα δείξει, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

    Και τώρα περιμένουμε...

    ReplyDelete
  5. Mην ξεχνατε φιλοι μου πως απο τα γεγονοτα της ιστοριας σας λειπει μια πολυ σημαντικη ομαδα!Οι υπολοιποι "αλλοι" του Ben!Σημαντικοι χαρακτηρες που μεχρι τωρα στην 4η σεασον δν τους εχει δειξει καθολου!Δεν θα μου φανει περιεργο αν ειναι αυτοι!

    Mια σκεψη μου:Ο χοντρος τυπος που βρισκει τον Γουολτ (μου διαφευγει το ονομα του) δεν εχει πεθανει.Μας το λεει εμεσα απο τον Γουολτ που και αυτος δν μπορει να πεθανει..

    Αλλη σκεψη:Ο Τζακ στο τελευταιο της τριτης σεασον δεν μπορει να πεθανει,γιαυτο οταν παει να πηδηξει απο την γεφυρα γινεται το δυστυχημα.Δεν ειναι οτι απλα πεφτει απο την γεφυρα και σηκωνεται (οπως και η σφαιρα του Γουολτ δεν εκπυρσωκροτει) αλλα κατι του αλλαζει τα σχεδια.

    Μια τελευταια σκεψη:Ο τυπος που ειναι μεσα στο φερετρο ειναι σιγουρα ο Γουολτ,που προσπαθει απεγνωσμενα να πεθανει (το λεει κιολας "ειμαι εδω για να πεθανω"),και με καποιο τροπο το καταφερνει..

    Στο επεισοδιο τωρα,μου φανηκε τελειως ξενερωτο,δεν νομιζω να εχω απογοητευτει παραπανω απο επεισοδιο του Λοστ!Μετα απο 2 χρονια απουσιας του αγαπημενου Γουολτ περιμενα περισσοτερα κινητρα για να γυρισει,ισως ενα "το νησι σε θελει πισω" λογο και οχι αυτο το ξενερωμα.Επειτα φαινεται πως τα γεγονοτα στο νησι εχουν περασει σε δευτερη μοιρα,κατι που δεν μου αρεσει.Για να μην μιλησω για τον κομπαρσο Ντεσμοντ που απλα περιφερονταν ολη την ωρα χωρις να πει λεξη.

    Μου φανηκε πολυ γρηγορογραμμενο με ευκολες ατακες και επιφανειακους σκοπους,παραλογο για επεισοδιο Λοστ.

    Ενα παραδειγμα,πως ο Μαιλς ξεφυγε απο την χειρομομβιδα?Εχτισαν μια τοσο ωραια σκηνη για να την χαλασουν ετσι?Χωρις ουτε μια κουβεντα?Και η Κλαιρ που ηθελε να του μιλησει (δηλαδη αρχισε να δρομολογει τον ρολο της μεσα στην σειρα ωστε οταν κορυφωθει η ιστορια να πεθανει) τι εγινε?Και ο Μαικλ,ενας απλως καθαριστης καταφερε κ χαλασε τις μηχανες του πλοιου ενω ο παμπονηρος καπετανιος (ο οποιος φαινεται να γνωριζει ακομα και οταν οι αντρες του προσπαθουν να το σκασουν βραδιατικα με μια βαρκα) δεν πηρε χαμπαρι?

    Κριμα,ενα μετριοτατο επεισοδιο,με ενα ανησυχικα μεγαλο flashback να αφηνει ενα κενο 1 μηνα στην ιστορια του Λοστ..

    ..αλλα δν χανουμε την πιστη μας..

    ReplyDelete
  6. Οπου Γουολτ βαλτε Μαικλ :)

    ReplyDelete
  7. ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΒΑΣΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΠΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ 3 ΕΚΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ.ΕΓΩ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ "ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ"ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ,ΜΑΡΤΥΡΙΟ!!!!!

    ReplyDelete
  8. Ο χοντρός ο γκει - τελικά - ο μουσάτος δεν έχει πεθάνει ακόμα υποτίθεται. Είναι φλας μπακ.
    Απο την άλλη ειδικά την γαλλίδα πρέπει να την σκότωσε επαγγελματίας! ΜΕ σιγαστήρα και με την μια! Τόσο καλό σημάδι δεν είδαμε μέχρι στιγμής απο κανένα!

    ReplyDelete
  9. @ Γκρινιάρη: Πιστεύω πως την φράση "We are the good guys" που λέει και ξαναλέει ο Ben δεν την λέει τυχαία. Για αυτό λέω πως έχω αρχίσει να τον συμπαθώ. Δεν νομίζω ότι είναι πραγματικά κακός. Απλά έχει γίνει σκληρός για να προστατέψει το νησί.

    @ Willow: Δεν συμφωνώ με την άποψή σου ότι το επεισόδιο ήταν ξενέρωτο. Κατά την γνώμη μου ήταν από τα καλύτερα αυτής της σεζόν.

    @ Alex: Δεν νομίζω να τους έστειλε εκεί για να σκοτώσει την μητέρα της Alex και τον φίλο της. Εξάλλου όπως ο ίδιος είπε δεν έχει σκοτώσει ποτέ κανέναν και ειδικά αυτούς τους δύο δεν είχε κανένα λόγο να τους "φάει".

    @ Στάθη: Συμφωνώ πως ήταν επαγγελματίας ο δολοφόνος και ΔΕΝ ήταν απεσταλμένος του Ben. Όσο για τον "μουσάτο" πολύ άσχετο που τον έβγαλαν gay!

    ReplyDelete
  10. Το επομενο επισοδειο ειναι ακομα καλυτερο.

    ReplyDelete
  11. Και εσύ ανώνυμε που το ξέρεις ότι είναι καλύτερο; Αφού δεν έχει προβληθεί ακόμα, στις 24 Απριλίου θα προβληθεί!

    ReplyDelete