Friday 15 February 2008

Lost - S04E03 - The Economist

Μόλις είδα το τρίτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν και έχω να πω μιά μόνο φράση: "it only gets better!". Τα δύο πρώτα επεισόδια ήταν ίσως λίγο αργά στην εξέλιξη και περιμέναμε κάτι περισσότερο μετά από την αναμονή τόσων μηνών αλλά όσο προχωράμε στην σεζόν και αποκτάμε επιπλέον στοιχεία και συνεπώς περισσότερη αγωνία!

Κεντρικό πρόσωπο του νέου επεισοδίου είναι ο Sayid: (ακολουθούν spoilers, αν δεν το έχετε δει μην διαβάσετε παρακάτω!)


Μαθαίνουμε λοιπόν πως το πέμπτο άτομο (μετά την Kate, τον Jack, τον Hugo και πιθανόν τον Sawyer) που έχει σωθεί είναι ο Sayid! Έχουμε μια σκηνή που προσωπικά πίστευα πως είναι flash-back στην αρχή, αλλά στο τέλος της σκηνής αντιλήφθηκα πως είναι flash-forward και έμεινα με ανοιχτό το στόμα! Ήμουν τόσο συνηθισμένη με τα flash-backs στην προηγούμενη σεζόν που τώρα τα flash-forwards δεν τα περιμένα τόσα πολλά μαζεμένα!

Στο τέλος του επεισοδίου μαθαίνουμε πως το έκτο άτομο της λίστας είναι ο Ben! Για να μας δείξουν στα τρία πρώτα επεισόδια τους πέντε από τους έξι διασωθέντες, υποθέτω ότι στο επόμενο θα μας πουν επιτέλους ξεκάθαρα αν όντως το έκτο άτομο είναι ο Sawyer (όπως είχαμε οι περισσότεροι υποθέσει από την φράση της Kate στο φινάλε της τρίτης σεζόν) ή εάν η "Freckles" εννοούσε κάποιον άλλον!

Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη Πέμπτη για την συνέχεια! :)

9 comments:

  1. Δαναη τα εχεις μπλεξει λιγο!
    Ο Μπεν -προφανως- δεν ειναι ενας απο τους Oceanic 6 μιας και δεν ανηκε στην πτηση!Πιστευω πως δουλευει underground και δεν αποκλειεται να πηγιανοερχεται στο νησι..

    Σχετικα με το επεισοδιο εμενα με αφησε πληρως ικανοποιημενο και παρα την αρχικη γκρινια μου για Σαγιντ centric επεισοδιο (τα flashback του με αφησαν αδιαφορο..) εμεινα με ανοιχτο το στομα με τις συνεχεις ανατροπες...

    2 παρατηρησεις μονο:
    Ειδατε που σε αυτο το flash forward κανεις δεν πιεζει τον Σαγιντ να γυρισει στο νησι?!?Αντιθετα βοηθαει μονος του οσους εχουν μεινει πισω.Αυτο με κανει να το βαζω χρονικα πιο πισω απο τα αλλα 2 flash forward.

    Το οτι εδειξαν τον Μπεν ζωντανο αφοτου γυρισαν και με την παραπανω μου αποψη οτι χρονικα ειναι πρωτο,συμπεραινω οτι το ατομο που πεθαινει στο πρωτο flash forward του Jack ειναι αυτος...

    6 μερες για το επομενο!!

    ReplyDelete
  2. Willow δίκιο έχεις για αυτό που λες για τους "Oceanic 6", δεν το σκέφτηκα έτσι, απλά έψαχνα να βρω ακόμα 2 άτομα για να συμπληρωθεί η εξάδα! Οπότε περιμένουμε να μας αποκαλύψουν ακόμα δύο άτομα!

    Λίγο μπερδεύτηκα στην περιγραφή σου για το τι θεωρείς πρώτο και τι επόμενο στα flash-forwards!

    ReplyDelete
  3. Ήταν εξαιρετικό το επεισόδιο, ίσως από τα top5 όλης της σειράς γενικά.

    Τα flash-forwards πάντως δουλέυουν φοβερά μέχρι τώρα, δεν περίμενα να μας αποκαλύπτουν τόσα πολλά τόσο νωρίς. Και τώρα που θα πρέπει να συμπτήξουν τα 8 εναπομείναντα επεισόδια (9-16) σε 5, θα γίναι το έλα να δεις!

    ReplyDelete
  4. Για τα του LOST δεν έχω γνώμη, όμως προς στιγμήν μπαίνοντας στο ιστολόγιό σου νόμιζα ότι μπήκα στο δικό μου! Δες εδώ και θα καταλάβεις τι εννοώ :-)

    ReplyDelete
  5. πολύ καλό το επεισόδιο. Συμφωνώ με τον willow για τον Μπεν όπως και το ίδιο ισχύει και για τον Ντεσμοντ που φεύγει και αυτός από το νησι.
    Βασικά πιστεύω ότι αυτους που σκοτώνει ο Σαχιντ είναι οι ηγήτορες της Ντάρμα Κορπορεισον που επίσης μισθωσε και την ομάδα που έστειλε με το πλοίο στο νησι.

    Η κέλυ θα περιμένει παιδι και γιαυτο θα την κάνουν με τον Σογιερ απο το νησι. Μαζι με Σαχιντ, Τζακ και Χιουγκο. Τώρα ποιος είναι ο έκτος..... και ποιος είναι στο φέρετρο.... αστο καλύτερα!!!!

    Πάντως τρομερό ξεκίνημα η σειρά στον 4ο κύκλο!!!

    ReplyDelete
  6. Ωραίο επεισόδιο...

    Ανατρεπτικό και κει που νόμιζα ότι πάει χάλασε και ο sayid βλέπω ότι το κάνει για να βοηθήσει τους φίλους του.Δηλαδή κλασσικός Sayid.Άντε να δούμε τα επόμενα...Γρήγορα παρακαλώ!!!

    ReplyDelete
  7. ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ.ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ.ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!

    ReplyDelete
  8. Απιστευτο επεισόδιο πραγματικά μάθαμε σίγουρα τους 4 από τους Oceanic 6 αν και εγώ δεν θεωρώ τον Sawyer έναν απο αυτούς για δύο λόγους
    1.Οι Oceanic 6 πρέπει να είναι όλοι στην ομάδα του Jack, άρα πιστεύω ότι ο Hurley θα φύγει κάποια στιγμή απο το πλευρό του Locke
    2.Nομίζω έχω καταλάβει ποιοι θα είναι οι άλλοι 2 και θα πω απλά σκεφτήτε ποιοι έχουν άμεση ανάγκη να φύγουν απο το νησί και είναι και στην μεριά του Jack.
    3.Αν η Kate είναι έγκυος τοτε αυτός που την περιμένει είναι ο γιος της απλά, χωρίς τον Sawyer.

    Τέλος να παραθέσω κάτι σημαντικό όλοι είδατε την διαφορά στα ρολόγια -31 λεπτά. Άρα ΙΣΩΣ στο νησί η ώρα περνάει πιο αργά δλδ μια ώρα στο νησί δεν διαρκεί 60 λεπτά αλλά 91.
    Μια μέρα στο νησί είναι πολύ μεγαλύτερη απο την νορμαλ μέρα. Με αυτή τη λογική αν μετράς σε έναν πιο αργό κόσμο με τις κανονικές ώρες τότε δεν μετράς σωστά. Άρα ο Ριτσαρντ(ο "αλλός" που δεν γέρασε) δεν είναι ότι δεν γέρασε απλά μετράει τα χρόνια του, βάση τον έξω κόσμο.Πανω στο νησί ένας χρόνος διαρκεί περισσότερο αφου κάθε ώρα διαρκεί 31 λεπτά περισσότερο. Δεν ξέρω αν βγάζει κάποιο νόημα αυτό που λέω αλλά εγώ έτσι τα σκέστηκα.

    Απλά τέλειο το επεισόδιο...

    ReplyDelete
  9. Πολύ ωραίο επεισόδιο, πράγματι!!!!

    Στο πρώτο flash forward μπερδεύτηκα κι εγώ, μέχρι που είπε για το ατύχημα.

    Στο τέλος που πήγε ο Σαγίντ να του βγάλουν τη σφαίρα έλεγα πως ο ιατρός θα είναι ο μπαμπάς του Τζακ, αλλά μπα.

    Βρε παιδιά, από που προκύπτει οτι η Κέιτ είναι έγκυος; Εννοώ υπάρχει κάποιο στοιχείο που έχασα;

    Υπάρχουν πολλά να απαντηθούν ακόμα. Αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια!

    ReplyDelete