Thursday 3 January 2008

Death At A Funeral


Αυτή φίλες και φίλοι ήταν η πρώτη ταινία που είδα το 2008! Προχθές το βράδυ (μετά από το ξενύχτι της Πρωτοχρονιάς) μείναμε με τις πυτζαμούλες μας, πήραμε την κουβέρτα στα πόδια, βάλαμε το DVD και είδαμε το Death At A Funeral. Το 2008 (ακόμα προσπαθώ να συνηθίζω να το γράφω, όπως τότε που ήμασταν μικρά στο δημοτικό και μπερδευόμασταν και γράφαμε την προηγούμενη χρονιά... εδώ πριν μερικές μέρες έπρεπε να συμπληρώσω σε ένα έντυπο την ημερομηνία και άρχισα να γράφω 199... και λέω μέσα μου "θεέ μου τι γράφω;;;;" και το έσβυσα και έγραψα 2007. Αρκετά όμως με τα άσχετα... κλείνω την παρένθεση!) μπήκε με πάρα πάρα πολύ γέλιο!!!!

Η ταινία είναι βρετανικής παραγωγής. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Το φλεγματικό χιούμορ των Άγγλων σε όλο του το μεγαλείο!!! Να έχετε χαρτομάντηλα κοντά σας γιατί σας υπόσχομαι σε αρκετές σκηνές θα κλαίτε από τα γέλια!

Λίγα λόγια για την υπόθεση. Ο μπαμπάς του Daniel έχει πεθάνει και ο ίδιος περιμένει τους διάφορους συγγενείς για να αρχίσει η κηδεία. Όλα αυτά διαδραματίζονται στην εξοχή σε κάποια περίχωρα του Λονδίνου. Καταφτάνει ο αδελφός του από την Αμερική όπου και είναι επιτυχημένος συγγραφέας και όλοι τον θαυμάζουν κάνοντας τον Daniel να νιώθει ένα τίποτα. Από την άλλη η γυναίκα του Ντάνιελ τον πιέζει να πάρει τηλέφωνο για να κλείσει ένα διαμέρισμα που έχουν δει διότι ως τότε έμεναν με τους γονείς του Ντάνιελ. Όμως ο αδελφός του Ντάνιελ αρνείται να πληρώσει για την κηδεία φέρνοντας τον πρωταγωνιστή σε δύσκολη θέση. Η θέση του χειροτερεύει όταν εμφανίζεται ένας μικροσκοπικός ανθρωπάκος, ένας νάνος, και θέλει να μιλήσει προσωπικά στον Ντάνιελ. Ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης ανθρωπάκος; Κάποιο παράνομο παιδί του πατέρα του; Κάποιος μακρυνός συγγενής; Ή κάτι πολύ χειρότερο;

Παράλληλα με τα προβλήματα του Ντάνιελ βλέπουμε και τα προβλήματα της ξαδέλφης του. Η οποία περνάει με το αγόρι της από το σπίτι του αδελφού της για να πάνε όλοι μαζί στην κηδεία. Ο αδελφός της σπουδάζει για να γίνει φαρμακοποιός, φτιάχνοντας όμως και διάφορα ναρκωτικά τύπου έκσταση. Ενώ το ζευγάρι περιμένει τον αδελφό της κοπέλας για να φύγουν, ο boyfriend παίρνει ένα βάλιουμ για να ηρεμήσει γιατί είχε άγχος που θα γνώριζε τον πεθερό του. Μόνο που μαντέψτε! Το μπουκαλάκι δεν είχε ακριβώς βάλιουμ μέσα! Με το που φτάνουν στην κηδεία γίνεται το σώσε! Οι πιο αστείες σκηνές ήταν με αυτόν τον τυπά!

Δεν γράφω περισσότερες λεπτομέρειες. Η συνέχεια επί των οθονών σας! Αξιζει πραγματικά να την δείτε αυτήν την ταινία!

3 comments:

  1. Θα την τιμήσω με την πρώτη ευκαιρία! Αν και αυτή τη "to watch list" όλο και μεγαλώνει, να δω πότε θα τις δω! :)

    ReplyDelete
  2. Την είχα δει όταν παιζόταν στο σινεμά (καθότι πρωταγωνιστεί ο Matthew MacFadyen βεβαίως βεβαίως) και θυμάμαι ότι είχα γελάσει πολύ, ειδικά προς το τέλος που γίνονται οι πιο εξοργιστικές φάσεις :-)

    Είναι από τις ταινίες που δεν χάνουν τίποτα όταν προβάλονται στη μικρή οθόνη της τηλεόρασης και πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα στα βιντεοκλάμπ απ' ό,τι στα σινεμά.

    ReplyDelete
  3. Πολύ καλή ταινία.
    Με την σφραγίδα των βρετανών

    ReplyDelete