Monday 31 December 2007

Ανασκόπηση έτους 2007 (Μέρος 2ο)

Συνεχίζοντας το ποστ που ξεκίνησα χθες περνάω στην καρδιά του καλοκαιριού, στον Ιούλιο...

Ιούλιος: Ο Ιούλιος μας βρίσκει μεταξύ Θεσσαλονίκης - με βόλτες είτε με ποδήλατο είτε με τα πόδια στην παραλία - και Χαλκιδικής με πολλά μπανάκια λόγω του καύσωνα.

Αύγουστος: Μετά από ένα σερί εβδομάδων καύσωνα οι πρώτες μέρες του Αυγούστου μας φέρνουν επιτέλους ένα απολαυστικότατο καλοκαιρινό μπουρίνι και δροσιζόμαστε λίγο! Βλέπω πολλές και διάφορες ταινίες και κάνω ένα μίνι αφιέρωμα στις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές που επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο με τον νέο κύκλο επεισοδίων τους. Όλα αυτά τις πρώτες 20 ημέρες του μήνα. Γιατί 21 του μηνός κάνουμε με το έτερον ήμισυ το πολυαναμενόμενο ταξίδι στην Σαντορίνη! Οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες και επιστρέφουμε στις 25 του μηνός γεμάτοι από εικόνες και όμορφες αναμνήσεις!

Σεπτέμβριος: Ο μήνας με τα περισσότερα ποστ ως τώρα. 27! Έχω πολλά να πω και να γράψω! Πρώτα πρώτα δεν έχω τελειώσει με τις φωτογραφίες από την Σαντορίνη. Βλέπετε το ηφαίστειο και την πανέμορφη Οία! Επίσης είναι ο μήνας του Ευρωμπάσκετ. Κάθε αγώνας κρίσιμος και μιας και είναι το αγαπημένο μου άθλημα, παρακολουθώ με αγωνία τα ματς της εθνικής μας ομάδας! Ο μήνας αυτός περιλαμβάνει επίσης πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες, μια βόλτα στην 72η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την συναυλία των C:Real, την επανεκλογή της ίδιας κυβέρνησης, την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και το ύστατο ταξίδι μιας μεγάλης φωνής - αυτής του Luciano Pavarotti. Σίγουρα ήταν ένας "καυτός" μήνας από πολλές απόψεις!

Οκτώβριος: Απολαμβάνω τους Mikro στο Cosmos, παίρνω μέρος στο "μπλογκοπαίχνιδο" και μοιράζομαι μαζί σας την αγαπημένη μου κούπα με τον Taz, βλέπω από το μπαλκόνι μου τα ελικότερα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τις τελευταίες ημέρες του μήνα βγαίνει στον αέρα ο Imagine, ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός του Αντώνη Κανάκη και του Γιάννη Σερβετά. Και αυτόν τον μήνα είδα ωραίες ταινίες!

Νοέμβριος: Ο μήνας αρχίζει με μια κωμωδία. Συνεχίζει με πολλά γλυκά... τσουρέκια δια χειρός Τερκενλή και κέικ δια χειρός εμού της ιδίας! Τον Νοέμβριο αποφάσισα να κάνω κάποια μικρά αφιερώματα σε παλιές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, τα οποία είχαν ιδιαίτερη απήχηση, πράγμα που το χάρηκα ιδιαίτερως! Μια βροχερή φθινοπωρινή ημέρα βάζω βιντεάκια από το youtube για τραγούδια που αναφέρονται στην βροχή. Λίγες μέρες αργότερα ξεσπάει το σκάνδαλο για τις φυτείες στα Ζωνιανά και κυκλοφορούν και τα πρώτα ανέκδοτα! Ο μήνας των Χριστουγέννων πλησιάζει, τα μαγαζιά σιγά σιγά στολίζονται, και μπαίνοντας και εγώ στο εορταστικό πνεύμα αφιερώνω ένα ποστ στα επιτραπέζια παιχνίδια που είναι must την περίοδο των γιορτών! Μια κοινή ημέρα όμως, μια εικόνα με κάνει έξαλλη και αναφέρομαι στο κάπνισμα διαφόρων που αδιαφορούν για την υγεία των γύρω τους, και κυρίως των μικρών παιδιών! Εγκληματίες!

Δεκέμβριος: Και σιγά σιγά φτάσαμε στον μήνα που διανύουμε... για λίγες ώρες ακόμα! Ο μήνας ξεκινάει με μια βόλτα στο στολισμένο Mediterranean Cosmos. Ακολουθεί η καθιερωμένη στην Θεσσαλονίκη Γιορτή των Αγγέλων στην Πλατεία Αριστοτέλους με καλεσμένους τραγουδιστές τους C:Real, την Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά. Τα πυροτεχνήματα ήταν υπέροχα! Την Κυριακή 16 του μηνός και ενώ χιονίζει (!) αγοράζουμε το πρώτο μας έλατο με το έτερον ήμισυ και το στολίζουμε με πανέμορφες μπαλίτσες! Το σπίτι μπαίνει και αυτό σιγά σιγά σε γιορτινή ατμόσφαιρα με την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Φτιάχνω με - κατά γενική ομολογία - επιτυχία τα πρώτα μου μελομακάρονα και σας τα κερνάω μέσω των φωτογραφιών! Βλέπω στο θέατρο το Σεσουάρ Για Δολοφόνους και σε DVD το Superbad, το The Brothers Grimm, το The Heartbreak Kid και διάφορες άλλες που δεν έτυχε να αναφέρω γιατί δεν αξίζαν και τόσο.

Και φτάνουμε σήμερα, 31 Δεκεμβρίου 4,5 ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος να ολοκληρώνω το δεύτερο μέρος της ανασκόπησης του έτους που αποχαιρετούμε οσονούπω! Εύχομαι σε όλους το νέο έτος να φέρει μόνο στιγμές χαράς και ευτυχίας! Χρόνια Πολλά! :)

Sunday 30 December 2007

Ανασκόπηση έτους 2007 (Μέρος 1ο)

Τις 3-4 τελευταίες ημέρες πολλοί κάνουν ανασκοπήσεις της χρονιάς που σε λίγες ώρες μας αποχαιρετάει. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω κάνει κάποια ιδιαίτερη ανασκόπηση, αλλά το 2007 για εμένα σίγουρα ήταν μια χρονιά σταθμός οπότε αξίζει να του αφιερώσω κάποιες τελευταίες γραμμές!

Μπαίνουμε λοιπόν στην μηχανή του χρόνου και μεταφερόμαστε ακριβώς ένα χρόνο πίσω:

Ιανουάριος: Ο μήνας των γενεθλίων μου με βρίσκει να ανοίγω το ελληνικό blog μου και δειλά δειλά να κάνω τα πρώτα μου post! Επίσης με βρίσκει με μεγάλη αγωνία να μπει ο Φεβρουάριος. Γιατί; Δείτε παρακάτω...

Φεβρουάριος: Με το που μπαίνει ο μήνας - στις 3 του μηνός συγκεκριμένα, σαν χθες το θυμάμαι - μετακομίζουμε με το έτερον ήμισυ στο δικό μας σπιτάκι το οποίο είχαμε βρει από τον Δεκέμβριο αλλά περιμέναμε να βγει η προηγούμενη ένοικος. Ο Φεβρουάριος μας βρίσκει στα μαγαζιά να αγοράσουμε έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα τα οποία απολαμβάνουμε καθημερινά σήμερα στην φωλίτσα μας!!!

Μάρτιος: Το σπιτάκι μας είναι πλέον ως επί το πλείστον έτοιμο και εγώ είμαι πιο ήρεμη από ποτέ. Είναι πολύ ωραίο αίσθημα να ανεξαρτητοποιείσαι πλήρως! Όσον αφορά το blog ο μήνας με βρίσκει με διάφορους προβληματισμούς σχετικά με τον πολιτισμό στην Ελλάδα αλλά και το χάσμα των γενεών. Επίσης κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε παλιά καρτούν.

Απρίλιος: Αρχίζω και γνωρίζω καλύτερα μερικούς από εσάς μέσα από τα blogs σας και αντιλαμβάνομαι πως το ίντερνετ ανεβαίνει ένα επίπεδο. Τα blogs ουδεμία σχέση έχουν με τα chat (πράγμα που φοβόμουν όταν πρωτοάρχισα να γράφω) και πραγματικά πιστεύω πως έχω γνωρίσει κάποια πολύ αξιόλογα άτομα, αν και δεν σας ξέρω προσωπικά. Είστε όλοι εσείς που ανήκετε στην λίστα δεξιά με τα "favorite blogs". Αλλά ειλικρινά είστε κάτι πολύ παραπάνω. Είστε φίλοι μου, μιλάμε καθημερινά, ανταλλάσσουμε απόψεις, γελάμε, σχολιάζουμε, προβληματιζόμαστε... Επικοινωνούμε! Την επαφή που έχω μαζί σας δεν την έχω ούτε με την καλύτερή μου φίλη. Σας ευχαριστώ που κάνετε τον κόπο να διαβάζετε το blog μου και που ομορφαίνετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την καθημερινότητά μου!

Μάιος: Τους πρώτους μήνες λειτουργίας του blog τα post ήταν λίγα, μονοψήφιος ο αριθμός τους. Τον μήνα αυτό ξεθάρεψα! Είκοσι ολόκληρα posts!
Οι κατηγορίες και τα πράγματα για τα οποία θέλω να μιλάω αρχίζουν και γίνονται πιο ξεκάθαρα. Την πρωτομαγιά πηγαίνω ημερήσια εκδρομή στο Νυμφαίο. Στην συνέχεια σας κερνάω κέικ, μιλάω για διάφορες ταινίες είτε αυτές που είδα είτε αυτές που θέλω να δω προσεχώς και παίρνω στα χέρια μου τα εισητήρια για την συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Επίσης βλέπω το τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σειράς του Lost και μένω με ανοιχτό το στόμα!!! Τέλος, ο μήνας αυτός αφήνει την Κύπρο έξω από τον τελικό της Eurovision και η Ελλάδα καταλαμβάνει στον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού την 7η θέση.

Ιούνιος: Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού με βρίσκει για ακόμα μια φορά προβληματισμένη σχετικά με την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου το blog πάει στην παραλία και η συγγραφέας του κάνει τα πρώτα της μπανάκια! Με την επιστροφή στην πόλη επισκέπτομαι την έκθεση βιβλίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης με αναλυτικό φωτορεπορτάζ. Παρασκευή 15 Ιουνίου απολαμβάνω τον Χατζηγιάννη στην συναυλία που έδωσε στο Θέατρο Γης. Λίγες μέρες μετά πάλι στην Χαλκιδική παθαίνω την πρώτη μου - ελαφριά ευτυχώς - ηλίαση! Όσον αφορά τα τηλεοπτικά δρώμενα οι 2 πιο επιτυχημένες σειρές της χρονιάς - το παρά πέντε και το 50-50 - ρίχνουν αυλαία.

Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του 2007. Το δεύτερο εξάμηνο θα ακολουθήσει σε δεύτερο μέρος.

Saturday 29 December 2007

Κερνάω μελομακάρονα!!!

Όπως υποσχέθηκα ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω σωστά και όμορφα τα μελομακάρονα που έκανα χθες.

Το χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο στρώθηκε, τα απαραίτητα διακοσμητικά μπήκαν πάνω στο τραπέζι, οι χριστουγεννιάτικες πιατέλες έτοιμες με το βουνό από μελομακάρονα και η μηχανή ανά χείρας να βγουν οι αναγκαίες αναμνηστικές φωτογραφίες!




Χριστουγεννιάτικη πιατέλα με την φράση "Ευτυχισμένα Χριστούγεννα" σε διάφορες γλώσσες


Αυτήν την τελευταία την έβγαλα για να φανούν και τα φωτάκια στο μπαλκόνι


Η συνταγή της μαμάς για τα μελομακάρονα:
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι Sol
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού λιωμένη φυτίνη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλάκια Baking powder (τα ρίχνουμε μέσα στο χυμό πορτοκάλι για να διαλυθεί)
  • 2 κουταλιές κανέλα
  • 1 κουταλιά γαρύφαλλο
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • 1,5 πακέτο αλεύρι αλλατίνι (προσθέτουμε όσο χρειάζεται για να γίνει στερεό το μείγμα)
Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2,5-3 ποτήρια νερό
  • 3 κουταλιές μέλι
Τα μελομακάρονα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα. Η μαμά μου μου είπε 20 λεπτά περίπου θέλουν, αλλά στα 20 λεπτά ήταν ακόμα άψητα. Μία ώρα τα άφησα εγώ για να γίνουν τέλεια!

Όταν τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι και τα περιχύνουμε και τα αφήνουμε να το ρουφήξουν. Τέλος προσθέτουμε από πάνω τριμμένα καρύδια (γύρω στα 150 γραμμάρια είναι αρκετά) τα οποία έχουμε ανακατέψει με λίγη κανέλα και γαρύφαλλο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΥΓ: Επειδή βγαίνουν πάρα πολλά μελομακάρονα με αυτές τις αναλογίες μπορείτε να τα κάνετε με ακριβώς τα μισά υλικά για να βγουν λιγότερα.

Τα πρώτα μου μελομακάρονα!!!

Ενώ έλεγα ότι θα τα κάνω αύριο τα μελομακάρονα, τελικά τα έκανα σήμερα το απόγευμα. Περίμενα να είναι δύσκολη η προετοιμασία τους αλλά τελικά είναι πολύ εύκολο να γίνουν! Ούτε καν μίξερ δεν χρειάζεται! Και γίναν μούρλια! Τα αφήνω στο ταψί ως το πρωί να ρουφήξουν όσο σιρόπι γίνεται και αύριο που θα τα βάλω σε χριστουγεννιάτικες πιατέλες θα σας τα παρουσιάσω σωστά και ωραία, όπως πρέπει! :)



Friday 28 December 2007

Κι άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια!!

Ένα κεράκι με ένα αγγελάκι ζωγραφισμένο και διάφορα μικρότερα κεράκια-ρεσώ σε σχήμα αστεριού που μου έκανε δώρο η μαμά μου


Τα κόκκινα κεριά που ήθελα να βάλω στο κυροπήγιο που σας είχα δείξει και στο προηγούμενο ποστ

Το original αρgoodάκι που είχα στο πατρικό μου το έφερα για να κάνει παρέα στον Άγιο Βασίλη, μην είναι μόνος του ο καημένος κάτω από το δέντρο χεχε!

Και ένα μικρό χριστουγεννιάτικο πιατάκι με έναν αρκούδο που είχε δώρο μια συσκευασία με δύο χυμούς Amita.


Ενδεχομένως αύριο να κάνω για πρώτη μου φορά μελομακάρονα! Φυσικά θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες φωτογραφίες! :)

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς


Όπως σας είχα υποσχεθεί ήρθε η ώρα να γράψω και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, μιας και η παραμονή της κατά την οποία τα παιδιά βγαίνουν για άλλη μία φορά με τα τρίγωνά τους και τα λένε είναι μόλις τρεις μέρες μακριά!

Ιδού λοιπόν οι στίχοι:

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή, κι αρχή καλός μας χρόνος
εκκλησιά - εκκλησιά με τ' άγιο θρόνος.

Αρχή που βγήκε ο Χριστός
Άγιος και Πνευματικός,
στη γη - στη γη να περπατήσει
και να μας - και να μας καλοκαρδίσει.

Άγιος Βασίλης έρχεται,
κι όλους μας καταδέχεται
από - από την Καισαρεία,
συ'σ'αρχό - συ'σ'αρχόντισσα κυρία.

Βαστά εικόνα και χαρτί
ζαχαρωκάντιο ζυμωτή
Χαρτί - χαρτί και καλαμάρι
Δες και με - δες και με το παλικάρι.

Το καλαμάρι έγραφε
τη μοίρα μου την έγραφε
και το - και το χαρτί ομίλει
Άγιε μου - Άγιε μου καλέ Βασίλη.

[Σ'αυτό το σπίτι που'ρθαμε
πέτρα - πέτρα να μη ραγίσει
κι ο νοικοκύρης του σπιτιού
χίλια - χίλια χρόνια να ζήσει.] ==> Η στροφή αυτή μεταφέρεται κατόπιν επισημάνσεως του Γκρινιάρη στα κάλαντα των Χριστουγέννων!

{Και του χρόνου - και του χρόνου!!}

Βέβαια ανάλογα με το πόσο πρόθυμος ή όχι είναι αυτός που θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του να ακούσει τα κάλαντα τα παιδιά προσθέτουν ή παραλείπουν κάποιες στροφές.

Thursday 27 December 2007

Σεσουάρ Για Δολοφόνους

Τις τελευταίες μέρες έχω στο μυαλό μου να κάνω πολλά ποστ αλλά δεν έχω βρει τον χρόνο να γράψω όλα όσα θέλω! Γιορτές, καλέσματα, υποχρεώσεις, έξοδοι, δεν πρόλαβα! Ας αρχίσω σιγά-σιγά τα ποστ και θα δούμε πως θα πάει.

Το Σάββατο που μας πέρασε πήγα και είδα το "Σεσουάρ για δολοφόνους". Ήθελα να το δω και παλιότερα που είχε ξανάρθει στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν είχα μπορέσει. Χάρηκα που πήγα και είδα τώρα την παράσταση όμως, γιατί και με βόλευε περισσότερο το θέατρο Κολοσσαίον στο οποίο και παίζεται και οι ηθοποιοί ήταν πάρα πολύ καλοί!

Το εν λόγω θεατρικό έργο παίζεται για έννατη συνεχή χρονιά με τεράστια επιτυχία. Οι ηθοποιοί βέβαια δεν έχουν παραμείνει οι ίδιοι και έχουν αλλάξει πολλές φορές. Στην παράσταση που είδα εγώ παίζουν οι εξής:
  • Σταύρος Νικολαΐδης (Εγκλήματα - ο βοηθός του χασάπη -, Η απλή μέθοδος των τριών - ο ανηψιός του Σπύρου Παπαδόπουλου)
  • Περικλής Λιανός (Το καφέ της Χαράς - ο "γραμματικός" του δήμαρχου Πόποτα)
  • Τόνυ Άντονυ (το όνομα τα λέει όλα!)
  • Μαρία Κανελλοπούλου (Μάνα είναι μόνο μία - η οικονόμος της Μαίρης Χρονοπούλου - , Το καφέ της Χαράς - η αδελφή του δήμαρχου Πόποτα)
  • Μαρία Κατσουλίδη (Επτά θανάσιμες πεθερές)
  • Σταύρος Καραγιάννης (Κόκκινο δωμάτιο, Safe sex)
(βλέπετε και τα αυτόγραφα από τον Τόνυ Άντονυ και τον Περικλή Λιανό στο εξώφυλλο του προγράμματος)

Λίγα λόγια για το έργο:

Βρισκόμαστε στο κομμωτήριο του Τόνυ (Σταύρος Νικολαΐδης). Η βοηθός-πιστολάκι είναι η Σόφη και στο κομμωτήριο εμφανίζονται η αριστοκράτισα κυρία Άντα Χατζηπατέρα (Μαρία Κανελλοπούλου), ο ζεν πρεμιέ/μικροαπατεώνας Λεωνίδας Πέτροβας (Σταύρος Καραγιάννης) και ο - εν πρώτης όψεως βαφέας - undercover αστυνομικός Σταύρος Σταυράκος (Τόνυ Άντονυ) με τον βοηθό του Παναγιώτη (Περικλής Λιανός). Η υπόθεση με δυο κουβέντες: Πάνω από το κομμωτήριο μένει μια μεγάλη σολίστ που ενοχλεί τους πάντες διότι παίζει πιάνο δυνατά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης δολοφονείται. Όλοι - πλην των 2 αστυνομικών - είναι ύποπτοι και είχαν και το κίνητρο καθώς και την ευκαιρία να σκοτώσουν την γυναίκα (η οποία φυσικά δεν εμφανίζεται πουθενά, απλά αναφέρεται).


Ως το διάλειμμα της παράστασης ο θεατής μπαίνει στην υπόθεση. Ακριβώς πριν γίνει το διάλειμμα ο Τόνυ Άντονυ ανακοινώνει πως στην συνέχεια το κοινό θα ανακρίνει τους υπόπτους. Έτσι και γίνεται. Ο Τόνυ Άντονυ συντονίζει την ανάκριση και όποιος ήταν παρατηρητικός στο πρώτο μισό της παράστασης κάνει εύστοχες ερωτήσεις. Είχε πολύ πλάκα να βλέπεις την παράσταση να "μεταφέρεται" στην πλατεία. Οι ηθοποιοί σχολιάζουν με πολύ εύστοχες ατάκες τις ερωτήσεις ή τα σχόλια των θεατών και έχει πολύ γέλιο! Ειλικρινά δεν έχω δει πιο πρωτότυπη παράσταση!! Όποιος δεν την έχει δει αξίζει πάρα μα πάρα πολύ να την δει. Προσωπικά την ξανάβλεπα άνετα, ακριβώς γιατί στο δεύτερο μισό - μετά το διάλειμμα δηλαδή - υπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου και κάθε παράσταση είναι μοναδική και ξεχωριστή!

Αφού ολοκληρωθεί η "ανάκριση" από το κοινό, αυτό καλείται να ψηφίσει ποιον θεωρεί ως ένοχο για την δολοφονία. Ανάλογα με το ποιον ψηφίζει η πλειοψηφία αυτός εμφανίζεται και ως ένοχος στο τέλος και ομολογεί! Οπότε μπορεί κάποιος για παράδειγμα να δει την παράσταση μια φορά και να ομολογήσει η κομμώτρια και την επόμενη ο Τόνυ ο κομμωτής ή ο Πέτροβας. Δεν θα πω ποιος βγήκε ένοχος όταν το είδα εγώ (πάντως ήταν το άτομο που και εγώ ψήφισα χεχε). Θα μου άρεσε όμως να το ξαναδώ και να είναι άλλος ο ένοχος για να δω τον τρόπο με τον οποίο θα ομολογούσε και ποιο θα ήταν το κίνητρο του φόνου!

Επίσης ένα πράγμα που μου άρεσε ιδιαίτερα στην παράσταση είναι ότι το κείμενο προσαρμόζεται στην πόλη στην οποία παίζεται. Δηλαδή αναφέρονται περιοχές, οδοί και πρόσωπα της πόλης. Παρακολουθώντας το έργο έχεις την εντύπωση πως το κομμωτήριο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το θέατρο (αναφέρεται η Βασ.Όλγας, η Μαρτίου και διάφορα άλλα... ε μην πω και όλη την παράσταση!)

Μόλις τελείωσε, πήγα και μίλησα στους ηθοποιούς για να τους συγχαρώ. Κάθε φορά που πάω στο θέατρο το κάνω αυτό. Πιστεύω είναι και για τους ηθοποιούς μια επιβράβευση. Μου έκανε εντύπωση ότι παρά του γεγονότος ότι ήταν το πρώτο Σάββατο που παιζόταν όταν πήγα στα καμαρίνια δεν είχε πολύ κόσμο. Εγώ και 3-4 άτομα μόνο. Ενώ συνήθως γίνεται ουρά! Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό.

Ιδού και τα αυτόγραφα (δυστυχώς scanner δεν έχω, οπότε τα έβγαλα όσο καλύτερα μπορούσα με την μηχανούλα μου):



Όλοι οι ηθοποιοί ήταν συμπαθητικοί και φιλικοί από κοντά, αλλά κατά την γνώμη μου πιο πολύ απ'όλους ο Σταύρος Νικολαΐδης που είναι πολύ "φατσούλα"!



ΥΓ. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον όταν ολοκληρωθεί η παράσταση και δεν ξαναπαιχτεί πια, να βγει μια ανακοίνωση για το ποιος έχει βγει ένοχος περισσότερες φορές συνολικά απ'όλα τα έτη που έχει παιχτεί το συγκεκριμένο έργο! :)

Tuesday 25 December 2007

Καλά Χριστούγεννα!!!


Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας
Καλά Χριστούγεννα!


Ελπίζω τις γιορτινές αυτές ημέρες να περάσετε πολύ όμορφα και να αποκτήσετε ό,τι επιθυμούσατε και ελπίζατε... είτε αυτό είναι κάποιο δώρο, είτε κάποιος φίλος, είτε κάτι άλλο άυλο που ονειρευόσασταν καιρό! :)

Saturday 22 December 2007

Κάλαντα Χριστουγέννων


Η παραμονή των Χριστουγέννων είναι μόλις δύο μέρες μακριά! Είναι η μέρα που τα παιδιά ξεχύνονται - μόνα ή με φίλους τους - σε μαγαζιά και πολυκατοικίες για να πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και να μαζέψουν ένα χαρτζηλικάκι, είτε για να το κρατήσουν στον κουμπαρά τους, είτε για να αγοράσουν δώρα στα αγαπημένα τους άτομα και στην οικογένειά τους.

Σαν παιδί και εγώ έπαιρνα στο χέρι το τρίγωνο και πήγαινα στην γειτονιά μου και έλεγα τα κάλαντα σε πολλά μαγαζιά και σε επιλεγμένες πολυκατοικίες, καθώς όπως και να το κάνουμε το "σπορ" αυτό μπορεί να γίνει και λίγο επικίνδυνο αν χτυπήσεις το "λάθος" κουδούνι!

Θυμάμαι μικρή όταν πλησίαζαν οι διακοπές των Χριστουγέννων ξέθαβα το τετραδιάκι που είχα γραμμένα τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γιατί τα μπέρδευα και δεν θυμόμουν μετά από μια ολόκληρη χρονιά ποια είναι ποια!

Τότε χαιρόμουν πολύ που γέμιζα το πορτοφολάκι μου και ενίοτε κάποιοι με κερνούσαν από ένα μελομακάρονο ή κουραμπιέ. Τώρα που μεγάλωσα ομολογώ ότι οι παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν είναι το καλύτερό μου, γιατί θέλω να χουζουρεύω ως αργά αλλά τα παιδιά από τις 7-8 το πρωί χτυπούν τα κουδούνια για τα κάλαντα (γιατί όσο πιο νωρίς πας τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να σου ανοίξουν οι ένοικοι καθώς δεν θα έχουν ακούσει πολλά κάλαντα και επομένως δεν θα έχουν κουραστεί) και σου χαλάνε τον ύπνο!

Τέλος πάντων, σκοπός αυτού του post δεν είναι να γκρινιάξω, αλλά να βάλω τους στίχους από τα κάλαντα των Χριστουγέννων, για να τα θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να τα μάθουν ενδεχομένως οι μικρότεροι! (για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς θα ακολουθήσει ξεχωριστό post όταν θα πλησιάζει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς)

Στίχοι από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων:

Καλήν εσπέραν άρχοντες
κι αν ει - κι αν είναι ο ορισμός σας,
Χριστού τη θεία γέννηση,
να πω, να πω στ' αρχοντικό σας.

Χριστός γεννάται σήμερον
εν Βη - εν Βηθλεέμ τη πόλει,
οι ουρανοί αγάλλονται,
χαίρε - χαίρετ' η φύσις όλη.

Εν τω σπηλαίω τίκτεται,
εν φα - εν φάτνη των αλόγων
ο βασιλεύς των ουρανών
και ποι - και ποιητής των όλων.

Σ'αυτό το σπίτι που'ρθαμε
πέτρα - πέτρα να μη ραγίσει
κι ο νοικοκύρης του σπιτιού
χίλια - χίλια χρόνια να ζήσει.


"Και του χρόνου, και του χρόνου!!!"

Wednesday 19 December 2007

The Heartbreak Kid


Καιρό είχα να γράψω για ταινία. Όχι γιατί δεν είχα δει καμία, αλλά γιατί δεν είχα δει καμία άξια αναφοράς. Μέχρι πριν 2-3 μέρες που είδα την παραπάνω ταινία. Μία άκρως απολαυστική κωμωδία που αξίζει να δείτε! Γενικώς στις κωμωδίες γελάω πολύ δύσκολα. Συνήθως μου αρέσουν όταν τις βρίσκω ευχάριστες και όχι χυδαίες. Στην συγκεκριμένη όμως γέλασα σε αρκετά σημεία δυνατά, πράγμα που μου συμβαίνει σπανιότατα!!

Ο Ben Stiller είναι ο Eddie Cantrow. Είναι ένας άνθρωπος που βλέπει τους γύρω του, τους φίλους του, να νοικοκυρεύονται και αυτός να παραμένει εργένης. Ώσπου γνωρίζει τυχαία την Lila στον δρόμο όταν κάποιος της κλέβει με ποδήλατο την τσάντα και ο Eddie προσπαθεί να τον σταματήσει. Συστήνονται και συναντιούνται ξανά στο μέρος όπου δουλεύει εκείνος. Συνάπτουν δεσμό λίγων εβδομάδων και η Lila φαίνεται τέλεια! Ώσπου του ανακοινώνει πως πρέπει να φύγει για δουλειά για την Ολλανδία. Ο Eddie
- παρά τις επιφυλάξεις του καθώς δεν γνωρίζονται πολύ καιρό - με την παρότρυνση του κολλητού του αποφασίζει να την παντρευτεί, για να μην φύγει και να μην την χάσει. Όπερ και εγένετο! Όμως από την ώρα που θα μπουν στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσουν για το ταξίδι του μέλιτος στην Λατινική Αμερική όλα θα πάνε στραβά και ο Eddie θα καταλάβει πως αυτή η γυναίκα δεν είναι αυτή που φαινόταν στην αρχή και πως δεν ταιριάζει καθόλου μα καθόλου μαζί της! Συν του γεγονότος ότι στο ταξίδι του μέλιτος γνωρίζει και ερωτεύεται την Miranda που είναι το άλλο του μισό! Μια κωμωδία καταστάσεων αλλά και παρεξηγήσεων! Η συνέχεια επί της οθόνης σας. Δεν θέλω να αναφέρω spoilers!

Κατά την γνώμη μου το Heartbreak Kid είναι ίσως η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ben Stiller (μαζί με το Meet the parents).

Must see! :)

Tuesday 18 December 2007

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μου το ζητήσατε και όπως ξέρετε χατήρι δεν σας χαλάω!!! Αφού σας έχω αδυναμία, βρε! ;-)

Από το να βάλω μόνο το έλατό μας φωτισμένο όμως, προτίμησα να βγάλω κάθε γωνιά του σπιτιού που περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και να σας καλέσω με την σειρά μου να κάνετε το ίδιο! Προσκαλώ τους συνήθεις υπόπτους - τον Γκρινιάρη, την Σοφία, την Μαρία και τον Στάθη- και φυσικά όποιον άλλον επιθυμεί, να κάνει το ίδιο!


Αρχίζω λοιπόν με δύο χριστουγεννιάτικες πιατέλες που μου χάρισε η μαμά μου (καθώς είχε πολλές) και οι οποίες μου άρεσαν πάρα πολύ! Η πρώτη είναι ολόκληρη το πρόσωπο του Άγιου-Βασίλη και η δεύτερη είναι ζωγραφισμένη με παιδάκια να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους! Ανυπομονώ να τις γεμίσω με μελομακάρονα (πήρα την συνταγή από την μαμά και θα τα φτιάξω για πρώτη φορά μόνη μου, όποτε ευκαιρήσω τις προσεχείς ημέρες!)

Περνάω στην βιβλιοθήκη και φωτογραφίζω διάφορα πραγματάκια που έχω στολίσει στα ράφια. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε το χριστουγεννιάτικο φορτηγάκι της Coca-Cola που ήταν δώρο με δύο μπουκάλια του 1,5 λίτρου και στην δεύτερη μικρά κεράκια με την μορφή του Άγιου-Βασίλη και μια κάρτα επίσης με την μορφή του.


Συνεχίζω με διάφορα διακοσμητικά που έχω κρεμάσει στις πόρτες. Τον χιονάνθρωπο τον πήρα πριν μια βδομάδα από ένα μαγαζάκι με χριστουγεννιάτικα είδη. Με το που τον είδα (ήταν και ο τελευταίος) τον πήρα στα χέρια μου χωρίς δεύτερη σκέψη! Μου άρεσε πάρα πολύ! Τον βρίσκω πολύ αστείο! Τον έχω βάλει στην εξώπορτα, από την μέσα μεριά, και κάθε φορά που πάω να βγω ρίχνω και ένα χαμόγελο! Συν του ότι έχει δύο μικρά κουδουνάκια στην άκρη του κασκόλ και όποτε κλείνω την πόρτα πίσω μου είναι σαν να με χαιρετάει! (Τι παιδιά που γινόμαστε τα Χριστούγεννα, ε;)

Το ακόλουθο στεφάνι βρίσκεται επίσης στην εξώπορτα, από την έξω μεριά αυτήν την φορά, για να καλωσορίζει με χριστουγεννιάτικη διάθεση όποιον έρχεται!


Και περνάω στην κατηγορία Αρgoodάκι τώρα! Ό,τι χριστουγεννιάτικο στολίδι έχω μαζέψει από τα Goody's τα τελευταία χρόνια, έχει βρει την θέση του στο σπίτι! Το μόνο που δεν έχω φέρει από το πατρικό μου είναι το original άσπρο αρκουδάκι που είχα πάρει την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε η αξιόλογη αυτή προσπάθεια από τα Goody's! Κάνει παρέα με τα κουκλάκια από την Eurodisney και όλα τα υπόλοιπα λούτρινα ζωάκια. Όταν με το καλό έρθει νέο μέλος στην οικογένεια θα πάνε όλα αυτά στο παιδικό δωμάτιο. Ως τότε φυλάνε το δικό μου στο πατρικό.

Η μεγάλη κόκκινη κάλτσα στην είσοδο της κρεββατοκάμαρας

Τα σουβέρ που πήρα το Σάββατο

Και η χιονόμπαλα που είχα πάρει πέρσι


"Κλείνω" το post με ένα κυροπήγιο που αγόρασα το Σάββατο. Τα μικρά κεράκια γύρω γύρω τα είχα από πέρσι. Ψάχνω τώρα να βρω και κόκκινα κεράκια για να βάλω επάνω του.


Περιμένω και τις δικές σας φωτογραφίες! Merry Christmas... Ho Ho Hooooooooo!!! :-D

Sunday 16 December 2007

Ω έλατο, ω έλατο, μ'αρέσεις πως μ'αρέσεις!!!

Ήρθε η μέρα που περίμενα εναγωνίως τις τελευταίες εβδομάδες! Η μέρα που θα στολίζαμε το πρώτο μας χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Χθες λοιπόν το πρωί ξυπνήσαμε με το έτερον ήμισυ για να αντικρίσουμε ένα υπέροχο θέαμα: χιόνιζε! Στην αρχή αραία βέβαια. Φάγαμε το πρωινό μας και ντυθήkαμε για να πάμε να αγοράσουμε έλατο. Ώσπου να κατεβούμε από την πολυκατοικία άρχιζε να πυκνώνει το χιόνι και όταν γυρίσαμε στο σπίτι με το δέντρο έριχνε μπόλικο! Ανεβάσαμε το έλατο και φύγαμε για διάφορα ψώνια. Τα στολίδια τα είχαμε αγοράσει από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μας έλειπαν ακόμα τα φωτάκια και μερικές μπαλίτσες για ποικιλία. Ξεχυθήκαμε λοιπόν για τις τελευταίες χριστουγεννιάτικες αγορές!

Πήγαμε πρώτα από το εμπορικό κέντρο Μακεδονία, διότι θέλαμε να κάνουμε μερικά ψώνια από το Carrefour. Πρώτα όμως καθήσαμε και φάγαμε στα Goody's και ήταν πολύ όμορφα! Πρώτον γιατί βλέπαμε το χιόνι να πέφτει έξω (για του λόγου του αληθές βλ. την φωτό) και δεύτερον γιατί πήρα δώρο από το αρGoodάκι που το ήθελα πολύ! Πήρα τα sous-verres τα οποία ήταν πολύ πιο όμορφα απ'ό,τι περίμενα! Είναι μεγάλα, γυάλινα και όχι πλαστικά και άκρως γιορτινά! Μπορείς κάλλιστα να τα έχεις ακουμπισμένα στο τραπέζι σαν διακοσμητικά, ακόμα και χωρίς ποτήρια πάνω τους.

Εν συνεχεία μπήκαμε στο supermarket και κάναμε τα απαραίτητα ψώνια της εβδομάδας. Δυστυχώς όταν βγήκαμε το χιόνι είχε σταματήσει και είχε βγει δειλά δειλά ένας ήλιος με δόντια.

Ακολούθησαν οι χριστουγεννιάτικες αγορές (βρήκαμε κάτι τέλειες μπάλες Disney!!) και γυρίσαμε στο σπίτι γεμάτοι χαρά για να στολίσουμε το δεντράκι μας!


Και τέλος η ποδίτσα του έλατου:


Πιθανώς να ακολουθήσει και δεύτερο post με το δέντρο φωτισμένο!

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε! :-)

Sunday 9 December 2007

Πλατεία Αριστοτέλους σε γιορτινή ατμόσφαιρα!

Χθες το μεσημέρι κατεβήκαμε στο κέντρο για να φάμε στο Ούζου Μέλαθρον καθ΄ό,τι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας εστιατόρια και είχαμε καιρό να πάμε!

Μετά το φαγητό κάναμε μια βολτίτσα στην Τσιμισκή. Μπήκαμε μέσα στο εμπορικό κέντρο Πλατεία Odeon για να δω αν στολίστηκε το δέντρο, καθώς την Δευτέρα που ήταν η Γιορτή των Αγγέλων δεν το είχαν βάλει ακόμα!

Φέτος το δέντρο έχει κόκκινα φωτάκια ενώ πέρσι ήταν όλο στα μπλε. Επίσης θυμάμαι πως πέρσι το δέντρο ήταν πολύ πιο μεγάλο!

Στην συνέχεια, κατευθυνθήκαμε σιγά σιγά προς το Harry's spot, μια πολύ γνωστή καφετέρια της Θεσσαλονίκης όπου μαζεύονται παρέες και παίζουν επιτραπέζια. Εμείς παίξαμε Μυστήρια στο Πεκίνο και είχε αρκετή πλάκα!

Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε προτιμήσαμε να πάμε πρώτα μια βολτίτσα ως την Πλατεία Αριστοτέλους και μετά να πάρουμε το λεωφορείο για να γυρίσουμε στο σπίτι. Ευτυχώς που πήγαμε γιατί όλη η Αριστοτέλους ήταν γεμάτη και γινόταν ένα πραγματικό πανηγύρι!

Με το που μπήκαμε στην πλατεία είδα κόσμο μαζεμένο γύρω γύρω από κάτι. Ως γνήσια περίεργη μπήκα να δω τι ήταν και το τελευταίο πράγμα που περίμενα να αντικρύσω ήταν αυτό που είδα: Μια καμήλα!!! Πολύ το λυπήθηκα το καημένο το ζώο. Το είχε ένας μουσάτος τύπος το γυρνούσε γύρω γύρω και ζητούσε από όποιον ήθελε να ανεβεί στην καμήλα προκειμένου να τραβήξει μια ψηφιακή φωτογραφία με το αντίτιμο των 10 ευρώ!!!


Πηγαίνοντας προς τη μέση της πλατείας συναντά κανείς την γνωστή φάτνη. Φέτος είναι ακόμα πιο όμορφη από πέρσι με τα κόκκινα φωτάκια στην σκεπή της:

Ανεβαίνοντας προς την Μητροπόλεως βλέπεις όλη την πλατεία πιο πανοραμικά και είναι ακόμα πιο όμορφη! Γινόταν ένας πραγματικός πανικός. Ποπ-κόρν, μαλλί της γριάς, σαλέπι, κάστανα, μπαλόνια, ένας άλλος τύπος με 2 μικρά πόνυ ανέβαζε επάνω τους μικρά παιδιά και τα έκανε βόλτα γύρω γύρω στην πλατεία, άγιοι βασίλιδες, κόσμος να βγάζει φωτογραφίες σε κάθε σημείο, πάγκοι που πουλούσαν κόκκινα σκουφάκια με λαμπάκια και ένα σωρό άλλα τέτοια μικροπραγματάκια!