Wednesday 19 December 2007

The Heartbreak Kid


Καιρό είχα να γράψω για ταινία. Όχι γιατί δεν είχα δει καμία, αλλά γιατί δεν είχα δει καμία άξια αναφοράς. Μέχρι πριν 2-3 μέρες που είδα την παραπάνω ταινία. Μία άκρως απολαυστική κωμωδία που αξίζει να δείτε! Γενικώς στις κωμωδίες γελάω πολύ δύσκολα. Συνήθως μου αρέσουν όταν τις βρίσκω ευχάριστες και όχι χυδαίες. Στην συγκεκριμένη όμως γέλασα σε αρκετά σημεία δυνατά, πράγμα που μου συμβαίνει σπανιότατα!!

Ο Ben Stiller είναι ο Eddie Cantrow. Είναι ένας άνθρωπος που βλέπει τους γύρω του, τους φίλους του, να νοικοκυρεύονται και αυτός να παραμένει εργένης. Ώσπου γνωρίζει τυχαία την Lila στον δρόμο όταν κάποιος της κλέβει με ποδήλατο την τσάντα και ο Eddie προσπαθεί να τον σταματήσει. Συστήνονται και συναντιούνται ξανά στο μέρος όπου δουλεύει εκείνος. Συνάπτουν δεσμό λίγων εβδομάδων και η Lila φαίνεται τέλεια! Ώσπου του ανακοινώνει πως πρέπει να φύγει για δουλειά για την Ολλανδία. Ο Eddie
- παρά τις επιφυλάξεις του καθώς δεν γνωρίζονται πολύ καιρό - με την παρότρυνση του κολλητού του αποφασίζει να την παντρευτεί, για να μην φύγει και να μην την χάσει. Όπερ και εγένετο! Όμως από την ώρα που θα μπουν στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσουν για το ταξίδι του μέλιτος στην Λατινική Αμερική όλα θα πάνε στραβά και ο Eddie θα καταλάβει πως αυτή η γυναίκα δεν είναι αυτή που φαινόταν στην αρχή και πως δεν ταιριάζει καθόλου μα καθόλου μαζί της! Συν του γεγονότος ότι στο ταξίδι του μέλιτος γνωρίζει και ερωτεύεται την Miranda που είναι το άλλο του μισό! Μια κωμωδία καταστάσεων αλλά και παρεξηγήσεων! Η συνέχεια επί της οθόνης σας. Δεν θέλω να αναφέρω spoilers!

Κατά την γνώμη μου το Heartbreak Kid είναι ίσως η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ben Stiller (μαζί με το Meet the parents).

Must see! :)

8 comments:

  1. Σοβαρά, ε; Χμμμ... Εγώ δεν είχα ενθουσιαστεί με το trailer και την απέρριψα γρήγορα, και οι κριτικές που έχω ακούσει μέχρι τώρα δεν με έκαναν να μετανιώσω. Αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα πια δε νομίζω να παίζεται εδώ, οπότε στο μέλλον σε DVD σε κάποια βραδιά για χαλάρωση και όχι πολύ φιλοσοφία. Ε; :)

    Εγώ μόλις γύρισα από το Golden Compass! Θα γράψω review κάποια στιγμή.

    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  2. Σοβαρά;;; Σε εμάς αύριο έρχεται το Golden Compass και θέλουμε να πάμε να το δούμε (την άλλη βδομάδα ίσως)! Σου άρεσε;

    Το Heartbreak Kid σε DVD το είδαμε και εμείς.

    Προς το παρόν αυτό το weekend το πρόγραμμα έχει θέατρο. Έβγαλα εισητήρια για το "Σεσουάρ για δολοφόνους" που έχει έρθει πολλές φορές (9η συνεχόμενη σεζόν παίζεται όπως λέει το εισητήριο) αλλά δεν είχα καταφέρει να πάω, ενώ είχα ακούσει καλά λόγια απ'όλους όσους το είδαν. Το καλό είναι πως δεν ξέρω τίποτα για την υπόθεση και έχω αγωνία. Το μόνο που ξέρω είναι πως οι ηθοποιοί μιλάνε με το κοινό κατά την διάρκεια της παράστασης. Θα κάνω ανάλογο post με τις εντυπώσεις μου μετά την παράσταση.

    ReplyDelete
  3. Το Σεσουάρ είναι πολύ καλό! Το είχα δει πριν 7 χρόνια, τότε έπαιζαν πολλοί ηθοποιοί από τα τηλεοπτικά "Εγκλήματα". Είναι κάτι το διαφορετικό και δεν είναι τυχαίο οτι παίζετε τόσα χρόνια. Έχει πολύ γέλιο, θα περάσεις τέλεια!

    Το Golden Compass μου άρεσε, ναι, κυρίως για τον αληγορικό τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας θίγει πολλά πράγματα. Stay tuned for the review. Περιμένω εντυπώσεις από το Σεσουάρ! :)

    ReplyDelete
  4. Ενδιαφέρουσα ακούγεται η ταινία. Την έβαλα στη λίστα με τα υπόψην, αν και τελευταία δεν έχω καθόλου χρόνο για ταινίες. Ίσως καταφέρω να δω μερικές μέσα στα Χριστούγεννα.

    ReplyDelete
  5. @ Γκρινιάρης: Ναι, στα 9 αυτά χρόνια έχουν αλλάξει πολλές φορές ηθοποιοί στην συγκεκριμένη παράσταση. Κάποια στιγμή μάλιστα έπαιζε και ο Καπουτζίδης με την Μακρυπούλια. Το καστ τώρα είναι το εξής: Τόνυ Άντονυ (δεν χρειάζονται συστάσεις), Περικλής Λιανός (αυτός που έκανε τον γραμματικό του Πόποτα στο "Καφέ της Χαράς"), Σταύρος Νικολαΐδης (που έπαιζε στα "Εγκλήματα" τον βοηθό του χασάπη), Μαρία Κανελλοπούλου (γνωστή από πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως το "Μάνα είναι μόνο μία" και "Εμείς και εμείς"), Μαρία Κατσουλίδη και Σταύρος Καραγιάννης. Τους 2 τελευταίους δεν τους γνωρίζω από κάποια τηλεοπτική σειρά ή άλλη παράσταση.

    @ Σοφία: Και εγώ για αυτό την πρότεινα, είναι καλή περίπτωση για μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, αν βρεις χρόνο! :)

    ReplyDelete
  6. Να σαι καλά βρε Δανάη. Όταν δεν ξέρω τι να κάνω βλάπω το βλογ σου τι προτείνεις για ταινία και την νοικιάζω (ή την κατεβάζω).
    Η αλήθεια είναι ότι στις κριτικές σου δεν πέφτεις ποτέ έξω.

    ReplyDelete
  7. Χεχε χαίρομαι που σου άρεσε Maroulako!! :)

    ReplyDelete
  8. ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ. ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΛΟΓΟ...ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ!!!

    ReplyDelete