Monday 31 December 2007

Ανασκόπηση έτους 2007 (Μέρος 2ο)

Συνεχίζοντας το ποστ που ξεκίνησα χθες περνάω στην καρδιά του καλοκαιριού, στον Ιούλιο...

Ιούλιος: Ο Ιούλιος μας βρίσκει μεταξύ Θεσσαλονίκης - με βόλτες είτε με ποδήλατο είτε με τα πόδια στην παραλία - και Χαλκιδικής με πολλά μπανάκια λόγω του καύσωνα.

Αύγουστος: Μετά από ένα σερί εβδομάδων καύσωνα οι πρώτες μέρες του Αυγούστου μας φέρνουν επιτέλους ένα απολαυστικότατο καλοκαιρινό μπουρίνι και δροσιζόμαστε λίγο! Βλέπω πολλές και διάφορες ταινίες και κάνω ένα μίνι αφιέρωμα στις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές που επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο με τον νέο κύκλο επεισοδίων τους. Όλα αυτά τις πρώτες 20 ημέρες του μήνα. Γιατί 21 του μηνός κάνουμε με το έτερον ήμισυ το πολυαναμενόμενο ταξίδι στην Σαντορίνη! Οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες και επιστρέφουμε στις 25 του μηνός γεμάτοι από εικόνες και όμορφες αναμνήσεις!

Σεπτέμβριος: Ο μήνας με τα περισσότερα ποστ ως τώρα. 27! Έχω πολλά να πω και να γράψω! Πρώτα πρώτα δεν έχω τελειώσει με τις φωτογραφίες από την Σαντορίνη. Βλέπετε το ηφαίστειο και την πανέμορφη Οία! Επίσης είναι ο μήνας του Ευρωμπάσκετ. Κάθε αγώνας κρίσιμος και μιας και είναι το αγαπημένο μου άθλημα, παρακολουθώ με αγωνία τα ματς της εθνικής μας ομάδας! Ο μήνας αυτός περιλαμβάνει επίσης πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες, μια βόλτα στην 72η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την συναυλία των C:Real, την επανεκλογή της ίδιας κυβέρνησης, την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και το ύστατο ταξίδι μιας μεγάλης φωνής - αυτής του Luciano Pavarotti. Σίγουρα ήταν ένας "καυτός" μήνας από πολλές απόψεις!

Οκτώβριος: Απολαμβάνω τους Mikro στο Cosmos, παίρνω μέρος στο "μπλογκοπαίχνιδο" και μοιράζομαι μαζί σας την αγαπημένη μου κούπα με τον Taz, βλέπω από το μπαλκόνι μου τα ελικότερα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τις τελευταίες ημέρες του μήνα βγαίνει στον αέρα ο Imagine, ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός του Αντώνη Κανάκη και του Γιάννη Σερβετά. Και αυτόν τον μήνα είδα ωραίες ταινίες!

Νοέμβριος: Ο μήνας αρχίζει με μια κωμωδία. Συνεχίζει με πολλά γλυκά... τσουρέκια δια χειρός Τερκενλή και κέικ δια χειρός εμού της ιδίας! Τον Νοέμβριο αποφάσισα να κάνω κάποια μικρά αφιερώματα σε παλιές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, τα οποία είχαν ιδιαίτερη απήχηση, πράγμα που το χάρηκα ιδιαίτερως! Μια βροχερή φθινοπωρινή ημέρα βάζω βιντεάκια από το youtube για τραγούδια που αναφέρονται στην βροχή. Λίγες μέρες αργότερα ξεσπάει το σκάνδαλο για τις φυτείες στα Ζωνιανά και κυκλοφορούν και τα πρώτα ανέκδοτα! Ο μήνας των Χριστουγέννων πλησιάζει, τα μαγαζιά σιγά σιγά στολίζονται, και μπαίνοντας και εγώ στο εορταστικό πνεύμα αφιερώνω ένα ποστ στα επιτραπέζια παιχνίδια που είναι must την περίοδο των γιορτών! Μια κοινή ημέρα όμως, μια εικόνα με κάνει έξαλλη και αναφέρομαι στο κάπνισμα διαφόρων που αδιαφορούν για την υγεία των γύρω τους, και κυρίως των μικρών παιδιών! Εγκληματίες!

Δεκέμβριος: Και σιγά σιγά φτάσαμε στον μήνα που διανύουμε... για λίγες ώρες ακόμα! Ο μήνας ξεκινάει με μια βόλτα στο στολισμένο Mediterranean Cosmos. Ακολουθεί η καθιερωμένη στην Θεσσαλονίκη Γιορτή των Αγγέλων στην Πλατεία Αριστοτέλους με καλεσμένους τραγουδιστές τους C:Real, την Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά. Τα πυροτεχνήματα ήταν υπέροχα! Την Κυριακή 16 του μηνός και ενώ χιονίζει (!) αγοράζουμε το πρώτο μας έλατο με το έτερον ήμισυ και το στολίζουμε με πανέμορφες μπαλίτσες! Το σπίτι μπαίνει και αυτό σιγά σιγά σε γιορτινή ατμόσφαιρα με την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Φτιάχνω με - κατά γενική ομολογία - επιτυχία τα πρώτα μου μελομακάρονα και σας τα κερνάω μέσω των φωτογραφιών! Βλέπω στο θέατρο το Σεσουάρ Για Δολοφόνους και σε DVD το Superbad, το The Brothers Grimm, το The Heartbreak Kid και διάφορες άλλες που δεν έτυχε να αναφέρω γιατί δεν αξίζαν και τόσο.

Και φτάνουμε σήμερα, 31 Δεκεμβρίου 4,5 ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος να ολοκληρώνω το δεύτερο μέρος της ανασκόπησης του έτους που αποχαιρετούμε οσονούπω! Εύχομαι σε όλους το νέο έτος να φέρει μόνο στιγμές χαράς και ευτυχίας! Χρόνια Πολλά! :)

3 comments:

  1. Πολύ ωραία posts Δανάη μου :) Και του χρόνου ακόμα καλύτερα! :D

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ Κωστή! Εύχομαι και σε σένα το 2008 να σου φέρει ευτυχία και αγάπη με ηρεμία! ;-)

    Kisses!

    ReplyDelete
  3. Χαρά στο κουράγιο σου Δανάη που έκανες ολόκληρη την ανασκόπηση. Και του χρόνου!

    ReplyDelete