Sunday 17 June 2007

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη - Θέατρο Γης (Θεσσαλονίκη) 15 Ιουνίου 2007 - Εντυπώσεις...

Οι καλύτερες! Μου άρεσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σαν τραγουδιστής, αλλά μετά από αυτήν την συναυλία ανέβηκε πολύ στην εκτίμηση μου ως καλλιτέχνης.

Γνώριζα μόνο τα πολύ γνωστά του τραγούδια, αυτά που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και αυτά που έχουν ακουστεί κατά καιρούς στις διαφημίσεις του conn-x. Τώρα έμαθα πολλά ακόμα και πραγματικά όλα του τα τραγούδια είναι ένα και ένα.

Η συναυλία ξεκίνησε ακριβώς στην ώρα της, 9:30 μμ. Τον Μιχάλη Χατζηγιάννη συνόδευαν δύο πολύ καλές τραγουδίστριες: Η Αθηνά Ρούτση (που την ήξερα μόνο από την εκπληκτική διασκευή που έχει κάνει στο "Χειροκρότημα" στα πορτογαλικά) και η Ελισάβετ Σπανού. Την συναυλία άνοιξε η Α.Ρούτση με το "Que Hiciste" της Jennifer Lopez και το "Να ψάξεις να με βρεις" και ακολούθησε η Ε.Σπανού με δύο ακόμα τραγούδια.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και δεν άφησε ούτε στιγμή το μικρόφωνο για τις επόμενες δυόμιση ώρες! Η συναυλία τελείωσε στις 12:15.

Το συγκεκριμένο Θέατρο έχει εκπληκτική ατμόσφαιρα! Κάτω από τον βράχο και με θέα - πιάτο πίσω από την σκηνή την Θεσσαλονίκη... απερίγραπτη ομορφιά!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως...

Φτάσαμε στο Θέατρο Γης μια ώρα και κάτι πριν από την συναυλία (κατά τις 8:15) και όταν αντικρύσαμε το αμφιθέατρο πάθαμε ένα σοκ! Δεν έπεφτε σχεδόν καρφίτσα! Με το ζόρι βρήκαμε δύο θέσεις στην άκρη στο μεσαίο διάζωμα! Εννοείται ότι μέχρι να αρχίσει η συναυλία έμπαινε ακόμα κόσμος και το Θέατρο γέμισε ασφικτικά! Μέχρι και στις σκάλες στεκόταν όρθιος κόσμος!!!

Για αυτό και βγήκε ανακοίνωση σε διάφορους οδηγούς της πόλης και στα ραδιόφωνα πως ενώ ήταν προγραμματισμένη μόνο μια συναυλία, αυτή της Παρασκευής, θα γινόταν και άλλη μία το Σάββατο.


Φυσικά η πρώτη είναι πάντα και η καλύτερη χεχε! Ο Χατζηγιάννης πολύ φιλικός με τον κόσμο, διαρκώς χαμογελαστός και πολύ επικοινωνιακός, ξεσήκωνε συνεχώς το πλήθος! Πολύ ευχαρίστως θα τον έβλεπα και δεύτερη φορά! Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να πάμε και στην συναυλία που θα δώσει στις 11 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης, στην Χαλκιδική.

Πέρα από τα γνωστά, παλιότερα και πιο καινούργια, ο Χατζηγιάννης είπε και ένα νέο του τραγούδι με τίτλο "Πιο Πολύ". Από την πρώτη στροφή κι όλας το έμαθα και το τραγουδούσα!


Για όσους ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε συναυλία του Χατζηγιάννη, το πρόγραμμα των συναυλιών του για το καλοκαίρι του 2007 μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Έφυγα πολύ "γεμάτη" από αυτήν την συναυλία. Γενικώς οι καλοκαιρινές συναυλίες από τέτοιους καλλιτέχνες και ειδικά σε τέτοια μέρη είναι κάτι το μαγικό!!!

Στο ίδιο θέατρο είχα παρακολουθήσει στις 2 Ιουλίου του 2000 συναυλία των Cranberries, αλλά ούτε το ένα πέμπτο δεν υπήρχε σε κόσμο, λόγω του τότε τελικού του Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο.

### Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω
Έλα να πάμε απ΄την αγάπη πιο πάνω ###

ΥΓ. Υπέροχη στιγμή της συναυλίας όταν με την προτροπή του Χατζηγιάννη άναψαν χιλιάδες πράσινα λαμπάκια που προφανώς τα μοιράζαν στην είσοδο, αλλά εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι γιατί μόλις είδαμε τον κόσμο τρέξαμε να βρούμε θέση... :)


8 comments:

  1. Αχ, τέλεια θα ήταν! Ο Χατζηγιάννης είναι πολύ καλός. Ωραίες και οι φωτογραφιούλες! Έχει την αισθηση οτι είναι καλοκαίρι βρε παιδί μου! Πάντα τέτοια!

    ReplyDelete
  2. Τέλεια ήταν όντως! Άντε και στην επόμενη χεχε! :)

    ReplyDelete
  3. Μου έχουν λείψει πολύ οι καλοκαιρινές συναυλίες σε υπαίθρια θέατρα, και βλέποντας τις φωτογραφίες σου, μου λείπουν ακόμα περισσότερο! Για τον Χατζηγιάννη έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα, και το ρεπορτάζ σου τα επιβεβαιώνει.

    Καλή συνέχεια με πολλές ακόμα συναυλίες!

    ReplyDelete
  4. Τον ειχα δει πριν 4 χρονια που έκανε συναυλίες με την Ολυμπίου και ήταν απλά φοβερά.Σου φτιάχνει το κέφι στη στιγμή!

    ReplyDelete
  5. εχω μια απορια πλζ απαντηστε εχω βγαλει κατι φωτο του χατζ απο συναυλία δεν είναι παρανομο να τισ βαζουμε στο ιντερνετ?

    ReplyDelete
  6. Γεια σου Nancy_R και καλώς ήρθες στο blog.

    Πολύ ωραία η ερώτησή σου! Και εγώ για αυτόν τον λόγο δεν έβαζα βιντεάκι, ώσπου είδα ότι έχουν βάλει και άλλοι στο youtube οπότε και πήρα το θάρρος να βάλω και εγώ.

    Να σου πω ποια είναι η πραγματικότητα. Σε όλες τις συναυλίες ανεξαιρέτως πίσω από το εισιτήριο αναγράφεται ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες ή η βιντεοσκόπηση μέρους της τάδε συναυλίας. Όμως κανείς δεν κάθεται να ψάχνει μέσα στο πλήθος ποιος κρατάει μηχανή, αφού πλέον οι περισσότεροι έχουμε όταν πάμε σε συναυλία. Ή αν όχι μηχανή, όλοι έχουν κινητά.

    Τι συμβαίνει τώρα; Πιστεύω ότι έχουμε μπει σε μια νέα εποχή με το ίντερνετ που οι απόψεις μας και οι γνώμες μας βοηθούν την παρουσία αλλά και το μέλλον πολλών καλλιτεχνών. Αλλά το να πω εγώ ότι πέρασα υπέροχα στην συναυλία πχ του Χατζηγιάννη δεν είναι αρκετό. Θέλω να βάλω και φωτογραφίες και βιντεάκια για να στηρίξω το κείμενο μου. Και ο Χ αναγνώστης που θα το διαβάσει και που πιθανόν να μην είχε σκεφτεί να πάει στην συναυλία να αρχίσει να το σκέφτεται. Βλέπεις πως βοηθάμε επομένως;

    Η γνώμη μου είναι ότι αν φοβάσαι να βάλεις φωτογραφίες γιατί νομίζεις ότι είναι παράνομο, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι (κανείς δεν πρόκειται να σε κυνηγήσει!). Εφόσον φυσικά τις φωτογραφίες τις έχεις τραβήξει ΕΣΥ και όχι κάποιος άλλος. ΑΥΤΟ είναι όντως παράνομο. Όχι μόνο παράνομο αλλά και άκρως κατακριταίο! Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεις την δουλειά κάποιου άλλου ως δικιά σου, είτε πρόκειται για φωτογραφία, για βίντεο, για κείμενο ή για οτιδήποτε άλλο.

    Συγγνώμη για την μεγάλη απάντηση. Ελπίζω να σε κάλυψα! :)

    ReplyDelete
  7. Ευχαριστώ πολύ, πάντως στο εισητηριο δεν αναγράφεται τίποτα για την λήψη φωτογραφιών, απαγορεύουν μονο την βιντεοσκοπίση και την ηχογράφηση,οι φωτογραφικές επιτρέπονται.Αλλα δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι το ανέβασμα ειναι εντελώς νομιμο, περα από το γεγονός οτι κάνεις δεν θα διαμαρτυρηθεί εναντιον αυτών που τις έκαναν upload. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

    p.s τα βιντεακια απο το youtube είναι σίγουρα παράνομα :P

    ReplyDelete
  8. Ναι οκ, αλλά όπως και να έχει δεν είναι και ποιότητα DVD και δεν πρόκειται να βλάψουν οικονομικά κανέναν. Όλα είναι μικρής διάρκειας και μέτριας ανάλυσης.

    ReplyDelete