Saturday 5 May 2007

Music and Lyrics


Μόλις είδα την ταινία Music and Lyrics στην οποία πρωταγωνιστεί ο Hugh Grant και η Drew Barrymore. Είχα πολύ καιρό να δω rom com (σσ: romantic comedy για όσους δεν γνωρίζουν την ορολογία του κινηματογράφου) και ακόμα περισσότερο καιρό να δω ωραία rom com!!

Πιστεύω όσοι είναι λάτρεις της μουσικής και συγκεκριμένα όσοι έχουν μεγαλώσει με την μουσική της δεκαετίας του '80 θα περάσουν ένα ευχάριστο 2ωρο παρακολουθώντας την συγκεκριμένη ταινία.

Μου αρέσουν οι ταινίες δράσης και τα θρίλερ γενικώς, αλλά που και που χαίρομαι να βλέπω και καμιά πιο "ανάλαφρη" ταινία, αρκεί να έχει καλές ερμηνείες και να μην αγγίζει τα όρια του γελίου και του σιχαμερού.

Το
Music and Lyrics είναι η ιστορία ενός πρώην ποπ σταρ της δεκαετίας του '80, του Alex Fletcher (φανταστικό πρόσωπο) που σήμερα έχει χάσει την παλιά του δόξα και πηγαίνει σε Λούνα Παρκ και συναντήσεις παλιών συμμαθητών - γενικώς ό,τι κάτσει! Ώσπου του δίνεται η ευκαιρία να γράψει ένα τραγούδι για την Cora (την σημερινή Britney ή Christina Aguilera) που είναι η μεγαλύτερη ποπ σταρ. Στο γράψιμο της μουσικής τα καταφέρνει περίφημα, δεν ξέρει όμως να γράφει στίχους. Τότε γνωρίζει την Sophie Fisher (Drew Barrymore) που πηγαίνει στο σπίτι του για να περιποιηθεί τα φυτά του. Στην πορεία ο Alex ανακαλύπτει το ταλέντο της Sophie στο γράψιμο στίχων.

Η συνέχεια επί της οθόνης...

ΥΓ: Μου άρεσε που σε όλη την ταινία αναφέρονταν ονόματα πραγματικών τραγουδιστών τόσο της δεκαετίας του '80 όσο και του σήμερα, γεγονός που από την μια "ενσωμάτωνε" τα φανταστικά πρόσωπα της ταινίας στην πραγματικότητα και από την άλλη σε οδηγούσε στην σκέψη ότι πολλοί πρώην αστέρες που έχουν κάπως ξεχαστεί ή που δεν ακούγονται τόσο πολύ σήμερα μπορεί να περνάνε κάτι αντίστοιχο. Είναι πραγματικά δύσκολο στην μουσική βιομηχανία να "αντέξεις" στον χρόνο!

No comments:

Post a Comment